23948sdkhjf

Nyt erhvervscentrum ved Aarhus

Et nyt erhvervsområde og anlæg af Klokhøjen, som vil forbinde erhvervsområdet med Randersvej, bliver løftestang for erhvervslivet i Lisbjerg.
Lisbjerg får et stærkt erhvervscentrum. Det er resultatet af Aarhus byråds godkendelse af en lokalplan for et 31,7 ha stort område ved Djurslandmotorvejen, E45, og den allerede udbyggede del af Lisbjerg Erhvervspark, som nu er godkendt til erhvervsformål.

Samtidig er anlægsarbejdet for Klokhøjen, som vil forbinde Randersvej med erhvervsområdet og motorvejsnettet - og dermed forbedre tilkørselsforholdene til Lisbjerg Erhvervspark markant - påbegyndt.

- At vi nu for alvor har igangsat udviklingen af Lisbjerg udgør et fantastisk afsæt for udbud af de byggegrunde, som Aarhus Kommune begynder i sensommeren, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, som glæder sig over, at anlæggene er i fuld gang, og at man nu er på vej til at realisere visionen Lisbjerg, der på sigt bliver en by med 25.000 indbyggere.

Letbane til Lisbjerg
Også de forberedende arbejder for letbanen går i gang i nærmeste fremtid, hvor første fase er etablering af broerne over Egådalen. Samtidig igangsætter man anlæg af den nye cykelsti, som vil løbe langs med letbanen over Egådalen og forbinde Lisbjerg og Aarhus Midtby.

Som led i den samlede plan for Lisbjerg etableres der i disse måneder regnvandsbassiner i den fremtidige landskabspark. Bassinerne skal sikre den fremtidige afvanding af letbane, veje og fremtidige byggerier i området. På længere sigt vil bassinerne udgøre tre store søer med stier omkring.

Fakta
• Klokhøjen forventes at være færdiganlagt ultimo oktober.
• Anlægsarbejdet for Letbanen vil pågå, indtil den er klar til drift ultimo 2016/primo2017.
• Cykelstien forventes at kunne tages i brug ultimo 2016/primo 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11