23948sdkhjf

6.000 m² aktivitetsområde i Roskilde

1.666.666 kr. får aktivitetsområdet "Trekroner Hub" i støtte fra Lokale og Anlægsfonden. Projektet fylder i alt 6.000 m² og er tegnet af Active City Transformation.
Aktivitetsstedet "Trekroner Hub" vil bestå af en række forskellige muligheder for bevægelse, kulturarrangementer og opholdssteder. Området er ikke kun beregnet til studerende fra RUC, De unge i Trekroner får også for første gang et fælles sted at samles.

Aktivitetsstedet laves som fem forskellige "hotspots" med hver deres muligheder omkring stierne og søen i Trekroner:

- Fonden gør en særlig indsats for udvikling af fritidsfaciliteter på campusområder, som samtidig også kan bruges af lokalområdets beboere. Her er der tale om et første eksempel, hvor et aktivitetssted til både idræt, bevægelse og kultur på en campus kan bygge bro mellem lokalsamfund og uddannelsesinstitutioner til glæde for naboer i alle aldre, studerende og undervisere, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, om projektet.

Væld af aktivitetsmuligheder
På en eksisterende platform ved søen tæt ved boligområdet bliver det muligt at udfordre hinanden i stangtennis, firkantbold og fodtennis. Platformen får grillpladser og suppleres af en flydescene til koncerter og andre mindre begivenheder.

For enden af stien mod togstationen kommer et 650 m² stort areal i træ og beton, som bevæger sig ned mod søen i terrasser. Her bliver der bl.a. et overdækket legeområde, skateplads og en træterrasse, der grænser op til en eksisterende café / pizzaria.

Ved universitetets parkeringsplads kommer der en nedsænket multibane på 15x24 meter. Banen får asfaltunderlag, så den kan bruges til både boldspil, hockey og cykelpolo.

Bag multibanen vil "Studieslangen" sno sig i et zig-zag-forløb over 60 meter. Studieslangen er et siddemøbel i træ med nicher og overdækninger. Studieslangen kan bruges til mindre grupper og større forsamlinger ved fx loppemarkeder, og får også fitnessredskaber.

Ved multibanen og studieslangen bliver der lavet et 200 m² stort område, der skal fungere som udebibliotek, informationsområde og som udgangspunkt for fx løbeture.

Fakta
"Trekroner Hub" vil i alt koste 5 mio. kr. at opføre. Roskilde Kommune, Roskilde Universitet samt Lokale og Anlægsfonden støtter hver projektet med 1.666.666 kr.

Projektet fylder i alt et areal på 6.000 m² og er tegnet af Active City Transformation.

Aktivitetsstedet er skabt igennem et længere samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden, Roskilde Kommune, RUC og indbyggere og potentielle brugere i Trekroner. Det vil også være et af flere resultater af Universitetsbyåret. Det er det første eksempel i Danmark på en aktiv campus.

Arbejdet med de forskellige "hotspots" går i gang i efteråret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093