23948sdkhjf

Undersøgelse: Esbjerg har landets bedste el-installatørudannelse

National undersøgelse kårer Erhvervsakademi SydVest som landets bedste el-installatøruddannelse. Et lavt frafald, karakterer der er blandt landets højeste og en arbejdsløshed på nul er forklaringen.
Spørger man de studerende på landets el-installatøruddannelser om, hvor tilfredse de er med deres uddannelse, træder Erhvervsakademi SydVest frem som en klar vinder. Det viser evalueringsfirmaet Ennovas nationale undersøgelse af de otte danske el-installatøruddannelser.

100% klarede kravene
- Vi er selvfølgelig meget stolte af, at de studerende er så glade for vores uddannelse. Vi har både en høj mødefrekvens og et meget lav frafald. Vores karaktergennemsnit på afgangsprøverne ligger blandt de allerhøjeste i Danmark, og de sidste to år har alle vores 33 studerende bestået deres afslutningseksamen, fortæller Frank Nielsen, der er uddannelsesleder på el-installatøruddannelsen på Erhvervsakademi SydVest.

Resultatet er, at fra det sidste hold studerende, der blev færdige i juni sidste år, er alle i arbejde som eksempelvis projektleder, salgsingeniør eller rådgiver i virksomheder inden for elbranchen.

Hvor el-installatøruddannelsen på Erhvervsakademi SydVest for fem-seks år siden var den mindste af landets otte el-installatøruddannelser, er den i dag Danmarks næststørste kun overgået af København. En af årsagerne til den store popularitet er, ifølge Frank Nielsen, det sociale fokus.

- Vores studerende er lige fra 21 til 48 år, og typisk ved de unge endnu ikke helt, hvad de vil, mens mange af de ældre omvendt har familie at tage hensyn til. Men vi sørger for at sætte dem sammen, så de supplerer hinanden fagligt og socialt og lærer at arbejde teambaseret. Vi gør meget ud af, at alle er på banen lige fra starten og lærer dem, at de skal fremlægge de erhvervsprojekter, de arbejder med. Det gør dem scenevante, og de lærer at sælge sig selv brandgodt, forklarer Frank Nielsen.

Virkelighedsnær undervisning
Undervisernes praktiske erfaring og samarbejde med erhvervslivet spiller en stor rolle for at de opgaver og projekter, de studerende stilles over for, har afsæt i virkeligheden. Projekterne på el-installatøruddannelsen udformes samtidig efter forskellige virksomhedstyper. Til årets eksamen skulle de afgangsstuderende for eksempel lave projektstyring og tjeklisteeftersyn på en olieplatform for et offshoreselskab.

- Vi har et virkelig engageret team af undervisere på uddannelsen. Og vi kan se, at de studerende især sætter pris på vores undervisningsform, og den måde vi altid kobler teori med praksis. Hvis vi har en lidt tør 500 siders bog om organisation, så underviser vi på den måde, som vi kalder ’uden for vinduerne’, med eksempler fra den daglige verden. Det er ikke bare bøger det hele, vi tager udgangspunkt i hvordan det rent faktisk fungerer ude i verden, siger Frank Nielsen.

Udover topplaceringen af el-installatøruddannelsen, ligger Erhvervsakademi SydVest også nummer et på hel- og deltidsuddannel-serne som helhed i Ennovas tilfredshedsundersøgelse. For efteruddannelserne er det nu 3. år i træk, at Erhvervsakademi SydVest kåres som landets førende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078