23948sdkhjf

Aarhus sparer halv milliard på sluse

Aarhus Kommune og Aarhus Vand går nu sammen om at etablere en sluse, der skal forebygge oversvømmelser i Aarhus midtby. Slusen koster 45 mio. kr., hvor en traditionel forsinkelse i bassiner ville løbe op i 585 mio. kr.
Det kræver store millioninvesteringer at sikre Aarhus mod højere vandstand i havene, højere grundvandsspejl og hyppigere skybrud og de oversvømmelser det medfører.

Kommunen og Aarhus Vand arbejder tæt sammen om at tilpasse kommunen til mere vand i fremtiden, og ved at tænke utraditionelt har man fundet en løsning, der sparer borgerne for mange penge.

- Vi arbejder med forebyggelse ved at sørge for ” tid og plads til vandet”. Det sker bl.a. gennem separatkloakering, anlæg af store, sammenhængende regnvandsbassiner og anlæg af nye søer, der kan fungere som reservoirer. Som et supplement til disse løsninger etablerer vi en sluse med pumpeanlæg, der bygges ved åens udmunding i havnen. Anlægget, der står færdig i slutningen af 2014, er en ny, utraditionel og innovativ løsning til håndtering af tag- og overfladevand, forklarer rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Bünyamin.

Sluse sikrer besparelse på halv mia.
Slusen med pumpeanlæg og terrænhævning gør der muligt løbende at anvende Aarhus Å som et kilometerlangt vandreservoir med et næsten uendeligt stort volumen i forhold til tilstrømningen af tag- og overfladevand.

- Løsningen betyder, at forsinkelsen af vandet kan ske centralt i den eksisterende Aarhus Å. Herved bliver den kommende separatkloakering af hele Aarhus Midtby væsentlig billigere, fordi vi ikke skal etablere traditionelle lukkede by-bassiner i midtbyen. For en investering på ca. 45 mio. kr. i sluse og pumpeanlæg spares på den lange bane mere end en halv mia. kr. til gavn for aarhusianerne, siger bestyrelsesformand Hans Elbek Pedersen, Aarhus Vand A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125