23948sdkhjf

Arkitema præsenterer rekordregnskab

Strategiske effekter, højere produktivitet og øget omsætning i udlandet sikrer overskud på 21,5 mio. kr.
Arkitema Architects, gik ud af 2012 med et overskud på 21,5 millioner kr., og det er en fremgang på hele 45 procent i forhold til 2011, hvor resultatet var 14, 8 mio. kr.

Ifølge administrerende direktør Peter Berg skal fremgangen først og fremmest tilskrives medarbejderne, der har øget deres produktivitet markant.

- Det skyldes vores interne arbejde med at effektivisere vores arbejdsgange blandt andet ved, at vi har implementeret BIM i al projektering. I forhold til markedet har vi fulgt en klar strategi om at fokusere på opgaver inden for bolig, erhverv, planlægning og især sundhedssektoren og uddannelsesområdet. Resultaterne her har bidraget til, at vi har vundet mange af disse opgaver. Samtidig investerer det offentlige markante beløb i sundhed og uddannelse, hvilket naturligvis også er grunden til, at vi sammen med vores traditionelle markeder prioriterer disse to sektorer højt, siger Peter Berg.

Han peger på, at Arkitema inden for sundhedsområdet blandt andet har vundet konkurrencen om Gødstrup Sygehus ved Herning, Esbjerg Psykiatri og akutmodtagelsen ved Vendsyssel Hospital i Hjørring. Inden for uddannelse har Arkitema stået for KUA2 ved Københavns Universitet Amager, Nordstjerneskolen i Frederikshavn og Via University College i Aarhus.

Hertil kommer markante projekter som Aarhus’ højeste hus i Værkmestergade og konkurrencen om Ringkøbing K. Ifølge Peter Berg skal en del af fremgangen også tilskrives, at virksomheden har vundet mange opgaver hos private udviklere; herunder blandt andet Kanalfronten i Vejle.

Svensk datterselskab i fremdrift
Arkitemas knopskud i Sverige, datterselskabet Arkitema DOT, bidrager også til fremgangen i regnskabet:

- Firmaet har i 2012 været i stand til at hente mange nye opgave i Sverige. Den gode stime fortsætter i 2013. Vi kan allerede nu se, at Arkitema DOTs omsætning og indtjening med stor sandsynlighed bliver endnu højere i 2013. Vi er ekstremt glade for det arbejde, medarbejderne har udført. Vores målsætning er at vokse både i Danmark og i udlandet. Arkitema DOT gør det muligt for os at hente flere opgaver på det svenske marked, der vokser støt, siger Peter Berg.

Fakta om Arkitema
• 270 medarbejdere
• Afdelinger i Aarhus, København, Stockholm og Oslo
• Virksomheden tegner bl.a. uddannelsesinstitutioner, hospitaler, erhvervsbygninger, kulturbygninger og er førende inden for bæredygtighed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141