23948sdkhjf

Grønt lys til Enghave Brygge

Københavns Kommune har vedtaget lokalplanen for næste fase i byudviklingen i Sydhavnen.
Cirka 2.400 boliger samt erhverv og enkelte servicefunktioner med op mod 1.600 arbejdspladser kom onsdag et stort skridt nærmere en realisering, da borgerrepræsentationen i Københavns Kommune lokalplanen for Enghave Brygge.

Tre teams af rådgivere; Juul | Frost Arkitekter, Gröning Arkitekter og Danielsen Architecture, har i samarbejde med Københavns Kommune udarbejdet en samlet plan for Enghave Brygge. Planens centrale byrum er den 700 m lange ”Enghave Kanal”, der skal være en moderne reference til Christianshavns Kanal.

En gennemgående karréstruktur på 11 boligøer omgivet af kanaler skaber en karakteristisk bydel med nærkontakt til vandet. En bolig- og erhvervsbebyggelse langs den omlagte Landvindingsgade og et grønt område danner overgangen til H. C. Ørstedværkets arealer.

Udspringer af helhedsplan fra 2002
Tankerne om at udvikle Enghave Brygge har rødder i den helhedsplan, som Borgerrepræsentationen i København vedtog allerede i 2002 og som gjaldt hele Sydhavnen (fra Sluseholmen til Fisketorvet). Helhedsplanen blev udarbejdet i samarbejde mellem kommunen, det daværende Københavns Havn (nu By & Havn) og den hollandske tegnestue Soeters Van Eldonk Ponec Architecten.

Grundejerne på Enghave Brygge er Nordicom, Radiatorland, JM Danmark samt By & Havn. Sidstnævnte ejer den sydlige del af Enghave Brygge og ønsker at udvikle et boligområde med mulighed for erhverv i begrænset omfang.

- En del af området består af fire boligøer med åbne boligkarréer omgivet af kanaler. Træbeplantning i små grupper er med til at understrege de forskellige byrum. Kajkanten har varierende bredder, der sammen med karréerne danner byrum med mulighed for ophold. I området mod H.C. Ørstedværket er der – under hensyn til at værket fortsat skal kunne fungere, og til at det er udpeget til nationalt industriminde – foreslået op til 37.800 m2 byggeri. Dette byggeri er placeret som en erhvervsbebyggelse på den nordligste del af området samt som to åbne boligkarréer, der trapper ned mod et grønt areal ved værket, beskriver By & Havn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156