23948sdkhjf

Slagelse investerer 25 mio. kr. i internationalt oplevelsescenter

Vikingeborgen Trelleborg skal udvikles til et internationalt oplevelses- og videnscenter, som kan være et kulturelt fyrtårn lokalt og nationalt.
Slagelse Kommune har indgået samarbejde med Nationalmuseet, som fremover skal varetage driften af Vikingeborgen Trelleborg. Det giver den kendte turistattraktion et solidt fundament til de kommende års store udvidelse og udvikling.

Slagelse Kommunes Byråd også har bevilget 25 mio. Kr. til videreudvikling af Vikingeborgen Trelleborg til et Internationalt Oplevelses- og Videnscenter, med det nyeste inden for digitale og virtuelle virkemidler.

- Vi er stolte af at have Trelleborg som et kulturelt fyrtårn i kommunen. Derfor har byrådet besluttet at bidrage med finansiering til at realisere planerne om at gøre Trelleborg til et internationalt anerkendt oplevelses- og videnscenter for vikingetiden. Vi ser samarbejdet med Nationalmuseet som en blåstempling af vores ambitioner og som en stor hjælp til arbejdet med at realisere planerne, siger borgmester Lis Tribler.

Kulturelt fyrtårn
Samarbejdet træder i kraft per 1. januar 2014 og giver Trelleborg et markant løft. Udover Nationalmuseets store erfaring inden for museumsdrift, giver samarbejdet mulighed for erfaringsudveksling og vidensdeling om vikingetiden.

Videreudviklingen af Ny Trelleborg til et kulturelt fyrtårn for Kommunen betyder, at der i de kommende år sker meget nyt. Det forventes, at der i 2013 kan starte dialogerne med de store fonde, der skal sikre kapitalrejsningen, da eksterne anlægstilskud er en betingelse for projektets realisering.

Udviklingen af vikingeborgen er led i projektet ”Ny Trelleborg”, der frem til 2017 skal udvikle og udvide området, så fortiden bliver formidlet med moderne virkemidler i et nyt oplevelsescenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08