23948sdkhjf

Fem teams klar til Frederiksværk-konkurrence

I arkitektkonkurrencen Stålsatte Byrum har Halsnæs Kommune og Realdania udvalgt de fem deltagende team. Konkurrencen afvikles fra oktober 2013 til april 2014.
Frederiksværks byplan og bygningsstruktur er kendetegnet ved, at byen og dens identitet er knyttet til rollen som Danmarks største militære og industrielle kompleks. I dag er stålindustrien fortsat en levende del af byens erhvervsliv og borgernes selvforståelse. Alligevel er den industrielle arv med tiden blevet mindre synlig i Frederiksværk.

Med projektet 'Stålsatte Byrum' skal byens historie igen gøres levende. Industrihistorien skal være det aktiv, der styrker byens særlige profil og bidrager med unikke oplevelser. Arkitektkonkurrencen for 'Stålsatte Byrum' skal demonstrere, at ved at tage afsæt i byens DNA – den industrielle historie – kan byen udvikle sig. Det er den opgave, som i alt 20 tværgående team har vist interesse for.

Arkitektkonkurrencen er finansieret med et bidrag på 1 mio. kr. fra Halsnæs Kommune og 1,645 mio. kr. fra Realdania.

Nu er fem teams udvalgt til arkitektkonkurrencen. I udvælgelsen er der lagt vægt på de deltagende teams forståelse for opgaven, den faglige sammensætning og referencer.

De fem deltagende team er:
Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue
Kvorning Design & Kommunikation


Cobe Arkitekter
Tredje Natur landskab
Grontmij ingeniørfirma
Konsulent Jonas Abkjær Andersen


Entasis Arkitekter
Liw Planning landskab
Konsulent Svava Riesto
2+1


Sla Landskab og byrum
Dansk Bygningsarv
Arcgency Arkitekter
Uiwe Kbh. kulturdesign bureau
Alectia ingeniørfirma


Sleth Arkitekter og planlæggere
Erik Brandt Dam Landskab
Moe Ingeniørfirma
Konsulent Vera Noldus
Prof. Martin Zerlang
Museumsleder Ole Puggaard


Landets ypperste
- Vi er imponerede over, at landets ypperste arkitekt- og landskabsarkitektvirksomheder har vist så stor interesse for Frederiksværk, siger direktør Svend-Erik Nielsen, Halsnæs Kommune og fortsætter:

- Vi ser derfor frem til at byde de fem team velkommen i konkurrencen i sensommeren 2013. Og vi er særligt spændte på at se, hvordan industrihistorien kan integreres og formidles via byens rum og forbindelser. Og ikke mindst på, hvordan byens historiske strukturer og det nutidige hverdagsliv kan forenes på nye måder”.

Resultatet af arkitekternes arbejde fra fase et vil blive udstillet i januar 2014. Undervejs i konkurrencen vil interesserede borgere, erhvervsdrivende og foreninger blive inviteret med til en midtvejsworkshop. I april 2014, hvor vinderen af arkitektkonkurrencen er udpeget, vil forslagene blive udstillet i Gjethuset i Frederiksværk.

Fakta
Konkurrencen gennemføres som en 2-faset arkitektkonkurrence, hvor der er mulighed for dialog i den sidste fase.

Fase 1
Okt.: Udsendelse af programmateriale til de fem team samt afholdelse af opstartsworkshop.
Okt.-nov.: Fem team giver et overordnet bud på, "hvordan fremtidens byudvikling kan tage afsæt i byens levende industrihistorie” samt indledende skitsering til nyindretning af nøglebyrum og forbindelser.
Nov./dec.: Jury udvælger 2-3 team, der skal deltage i fase 2.
Jan. 2014: Åben udstilling af materiale fra de 2-3 teams, der går videre til fase 2.

Fase 2
Jan.-feb. 2014: De 2-3 team foretager en yderligere detaljering byrum og forbindelser. Der vil blive afholdt en åben workshop, hvor følgegruppe, borgere og politikere kan følge arbejdet i grupperne.
April: Juryen udpeger en vinder af arkitektkonkurrencen. Detailprojektering kan igangsættes med den fornødne økonomi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125