23948sdkhjf

Sjælsø opgiver kampen

Der er ikke er grundlag for at videreføre Sjælsø koncernens aktiviteter i sin nuværende form, og bestyrelsen har derfor anmeldt rekonstruktion.
Efter et tab på mere end 2,2 mia. kr. de sidste fire regnskabsår besluttede Sjælsø tirsdag at anmelde rekonstruktion til Skifteretten i Hillerød for selskaberne Sjælsø Gruppen A/S, Sjælsø Danmark A/S og Sjælsø Retail A/S.

Det har ikke været muligt at gennemføre den nødvendige styrkelse af koncernens likviditet, og bestyrelsen har derfor set sig nødsaget til at konstatere, at der ikke er grundlag for at videreføre Sjælsøs aktiviteter i den nuværende form.

En række datterselskaber med igangværende byggerier bl.a. på Margretheholm, Teglholmen og i den tidligere TV-By, forventes videreført med de involverede banker og investorer. De involverede banker har afgivet positive tilkendegivelser herom.


I en fondsbørsmeddelelse forklarer bestyrelsesformand John R. Frederiksen og administrerende direktør Flemming Joseph Jensen, at finanskrisen har medført væsentligt ændrede forretningsvilkår for developerbranchen med lavere omsætning, markant sværere adgang til finansiering og garantistillelser, og lavere indtjening ved gennemførelse af projekter.

Sjælsø har derfor de seneste år forsøgt at tilpasse aktivitetsniveauet og reducere balancen med fokus på gennemførelse og frasalg af projekter samt tilbagebetaling af gæld. I løbet af de seneste fem år er det på den baggrund lykkedes at reducere gælden fra ca. 7 mia. kr. til ca. 3 mia. kr., men samtidig er projekterne afhændet med en væsentligt reduceret avance og på vilkår, hvor hovedparten af provenuet fra salgene er anvendt til gældsnedbringelse hos de banker, der har finansieret projekterne.

Det har derfor været af afgørende betydning for Sjælsø, at der sideløbende med salget og gennemførelsen af disse projekter har kunnet frigøres likviditet, blandt andet fra tilgodehavender og gennem salg koncernens aktiviteter i Polen. Det er imidlertid ikke lykkedes, og Sjælsø Gruppen har derfor set sig nødsaget til at søge en rekonstruktion. Samtidig har man anmodet Nasdaq OMX om, at handel med selskabets aktier suspenderes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094