23948sdkhjf

DS: Lovforslag skader sikkerhed, konkurrence og forbrugerne

DS Håndværk & industri advarer imod nyt lovforslag om autorisation på bl.a. el-, VVS-områderne. Udkastet vil få mange negative konsekvenser, lyder kritikken.
Det er positivt, at alle autorisationsområderne samles i en fælles lovgivning, lyder det fra DS Håndværk & industri til udkastet til lov om autorisation på el-, VVS- og kloakinstallationsområderne.

Men her holder rosen til lovforslaget så også op. DS Håndværk & Industri mener, at forslaget i sin nuværende form vil få en række alvorlige negative konsekvenser for både branchen og forbrugerne, hvis det implementeres.

Delautorisation dårligt for branchen
Særligt forslaget om at indføre delautorisationer vækker bekymring hos DS. I høringssvaret til Sikkerhedsstyrelsen fremgår det blandt andet, at:

- Vi er ikke enige i forslaget om mulighed for delautorisationer. Vi mener, det vil forringe det generelle faglige niveau i branchen betydeligt og på længere sigt medføre, at der vil være færre virksomheder med ”hele” autorisationer, hvilket igen vil betyde mindre konkurrence og stigende omkostningerne for forbrugerne. Det vil betyde en betydelig devaluering af fagligheden i branchen som helhed, hvis en stor del af arbejdet fremover skal varetages af delautoriserede med et kortere kursus.

Ud over at skade konkurrencen og fagligheden på installationsmarkedet samt koste forbrugerne, vil delautorisation også stille nye krav til forbrugerne:

- Vi mener, at forslaget om delautorisation vil give udbredt forvirring for forbrugerne. Muligheden for at vælge en boliginstallatør vil kræve en vis indsigt i grænsefladerne i forhold til den valgte delautoriseredes godkendte arbejdsområder, og en forbruger kan herved risikere at påtage sig et ansvar uden at være bekendt med det, hedder det endvidere i DS' høringssvar.

For at modvirke de negative konsekvenser, foreningen ser i det nuværende lovforslag, ser man i stedet, at bruges yderligere tid til at udarbejdet grundlaget for og indholdet af en ny lovgivning på området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14