23948sdkhjf

Fjerner hindring for nordsjællandsk byudvikling

Regnvand skal ikke længere begrænse muligheden for byggeri i den vestlige del af Vinge ved Frederikssund

På grund af problemer med overfladevand er Frederikssund Kommune nødt til at afvise bygherrer, der vil investere i dele af byudviklingsområdet Vinge. Men nu er der fundet en løsning på det våde problem.

Byrådet i Frederikssund har vedtaget at opdimensionere rørledninger i Marbækrenden, så den kan aftage regnvand fra både nye byggerier og fra den kommende motorvej.

- Vi har nu valgt en løsning, og derfor glæder jeg mig til, at vi i fremadrettet kan have dialog med investorer og udarbejde lokalplaner for byudviklingen også i den del af den vestlige side af Vinge, siger borgmester Tina Tving Stauning (S) i en pressemeddelelse.

Frederikssund Kommune går nu i dialog med forsyningsselskabet Novafos om den videre proces – herunder den fortsatte dialog med lodsejerne i området.

- Netop med Vinge er det jo sådan at naturen og landskabet er en integreret del af byudviklingen. Derfor har vi været grundige i forhold til at finde den løsning, der var mest hensigtsmæssig, når vi skal aflede regnvand fra Vinge, siger borgmesteren.

En opdimensionering af Marbækrenden til en større rørledning ventes at have en levetid på 60-80 år.

Flere byggerier i år

Siden december 2022 har der været stor byggeaktivitet i det nye byområde Vinge ved Frederikssund.

Netop nu bygger boligselskabet Vores Bolig 198 almene boliger tæt ved Vinge Station, og Innovater er ved at færdiggøre 187 lejligheder samt et supermarked. De første indflytninger forventes den 1. maj i år.

Andre steder er der lokalplanlagt for adskillige hundrede nye boliger, og flere bygherrer ventes at påbegynde byggerier i 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157