23948sdkhjf

Storentreprenør klar med domicil efter investor-koncept

Investeringschef oplever vokser interesse for investor-koncept, hvor risikoen og investeringen ligger hos entreprenøren, mens kunden indtræder som lejer 

Totalentreprenøren og projektudvikleren Gråkjær har afleveret et nyt domicil til tætningsspecialisten M Seals i Helsingør. Den 7.000 kvm store bygning, der rummer administration, lager og produktion, er blevet til gennem et investor-setup, hvor risikoen og investeringen ligger hos Gråkjær. M Seals indtræder i stedet som lejer.

Gråkjær præsenterede markedet for konceptet i sommeren 2022.

Ifølge investeringschef hos entreprenørfirmaet, Mogens Nitschke, er interessen for investor-konceptet voksende:

- De seneste par års stigende materialepriser, inflation og høje renter har skabt usikkerhed på markedet. Mange byggeprojekter er enten blevet sat på pause eller aflyst, fortæller han i en pressemeddelelse.

- Med lejekonceptet gør vi det attraktivt at bygge nyt uden risiko for lejeren, og det har flere virksomheder fået øjnene op for, fortsætter han.

Gråkjær har opført flere projekter efter samme koncept, blandt andre til CNC Onsite i Vejle Scandomestic i Silkeborg, Comtec Carl Backs i Esbjerg samt Jem og Fix i hjembyen Holstebro.

Plads til mere

Gennem lejeaftalen finansierer Gråkjær byggeriet og håndterer byggeprocessen samt drift og vedligeholdelse.

I Helsingør fik det M Seals på banen. Udover at imødekomme de aktuelle behov, skaber det nye domicil også plads til fremtidige udvidelser.

- På trods af vores status som lejer, er vi ikke gået på kompromis med vores ønsker, udtaler Thomas Petersen, adm. direktør hos M Seals, og tilføjer:

- Vi har fået et domicil, der opfylder vores ønsker og behov. Samtidig er grunden så stor, at vi har mulighed for at bygge til, hvis det skulle blive nødvendigt i fremtiden.

Efter en start for leje-konceptet i et lavere tempo end forventet, har Mogens Nitschke positive forventninger til den kommende tid.

Læs meget mere om det på Building Supplys søstermedie Licitationen:

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094