23948sdkhjf

Ny socialminister besøger Outline Vinduer

Stor succes med et jobprogram for socialt udsatte har skabt opmærksomhed på Christiansborg.
Den nyudnævnte social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen og SFs Pernille Vigsø Bagge lagde forleden vejen forbi Outline Vinduer i Farsø. Baggrunden for besøget er fabrikkens succes med at skabe nye arbejdspladser for socialt udsatte via det såkaldte "Outline Plus"-forløb.

Annette Vilhelmsen er erklæret tilhænger af at øge indsatsen for at skabe nye muligheder i livet for socialt udsatte. Derfor faldt ministerens halvanden time lange besøg på virksomheden i Farsø også i naturlig forlængelse af Outline Plus-tiltaget, som netop handler om social ansvarlighed og skabelsen af nye arbejdspladser.

Socialt ansvar – og nye arbejdspladser
I selskab med partifællen fra SF, Pernille Vigsø Bagge, blev ministeren vist rundt på virksomheden af direktør Jens Sørensen. De to Christiansborg-politikere fik her et indblik i, hvad der kræves for at blive en socialt ansvarlig, rummelig og effektiv virksomhed – og samtidig fastholde en effektiv og rentabel produktion i Danmark.

"Outline Plus" er et tilbud til opkvalificering og kompetenceudvikling af ledige og socialt udsatte og fungerer som et praktikforløb, der senere kan føre til fast ansættelse hos Outline. Alene i 2012 ansatte direktør Jens Sørensen hele 12 medarbejdere direkte fra "Outline Plus".

Den nye socialminister var under besøget både lyttende og interesseret over for tiltaget. Hun gav således udtryk for, at det er prisværdigt at en virksomhed som Outline Vinduer engagerer sig så kraftigt på CSR-området. Det kræver en helt speciel virksomhedsform, rummelighed og en ledelse, der går helt ind i projektet for at kunne lykkes udtalte hun under besøget og var meget imponeret over Outline Vinduers sociale tiltag.

Annette Vilhelmsen og Pernille Vigsø Bagge gav desuden udtryk for, at udbyttet af besøget i høj grad var det positive i at se en virksomhed, der har succes med omtanke, en omsorg for meget forskellige medarbejderbehov og en organisation, der bakker op om projektet. At der er tale om en indsats, der reelt både giver livsindhold, kvalificeret arbejdskraft og i bedste fald efterfølgende fast ansættelse for socialt udsatte medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094