23948sdkhjf

1.600 ferieboliger droppet i Egedal

Feriecenterkoncernen Dayz Resorts opgiver nu at etablere et stort feriecenter i Egedal Kommune. Borgmester Willy Eliasen kalder beslutningen for ’ualmindelig ærgerlig’.
Arbejdet med plangrundlaget for et nyt stort feriecenter ved Kildedal i Nordsjælland har siden 2011 været under udarbejdelse i samarbejde mellem Dayz Resorts og Egedal Kommune.

Feriecenteret var tænkt som et ambitiøst projekt med 1.600 ferieboliger indpasset i et område i Egedal.

Bestyrelsesformand Bjarne Bøgh Jensen har imidlertid nu i et brev meddelt Egedal Kommune, at man ikke længere ser sig i stand til at realisere projektet. Det oplyser Egedal Kommune på sin hjemmeside.

Dayz Resorts begrunder beslutningen med, at det ikke - sådan som man havde forestillet sig -er muligt at udvide feriecenterarealet ved at ekspropriere en række privatejede matrikler og etablere nye søer i området.

Urealistiske udvidelsesplaner
- Vi er ualmindelige ærgerlige over, at Dayz ikke er i stand til at realisere feriecenteret. Vi har hele tiden troet på projektet, som kunne have haft stor turismemæssig betydning for hele hovedstadsregionen. Det har imidlertid aldrig været en del af kontraktgrundlaget, at Dayz-koncernen kunne udvide projektet ved at erhverve private matrikler gennem ekspropriationer. Dayz kunne i stedet have forhandlet sig til mere jord end den Egedal Kommune ejer, siger borgmester Willy Eliasen, der onsdag orienterede Økonomiudvalget om, at Dayz vil ophæve kontrakten med Egedal Kommune.

Dayz Resorts gør i brevet til Egedal Kommune krav på de 10 mio. kr., som selskabet betalte i forbindelse med indgåelsen af kontrakten, men borgmesteren afviser, at Egedal Kommune skal betale pengene tilbage.

- Vi mener bestemt ikke, at der er juridisk belæg for at kræve beløbet tilbage, siger Willy Eliasen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079