23948sdkhjf

BIG og Cobe er på plads: Tre mangler til konkurrence om det største koncertområde i Norden

To af fem deltagere i konkurrencen, der skal omdanne området ved de tre spillesteder DR Koncerthuset, Bella Arena og Royal Arena til ”Byens Scene”, er udvalgt på forhånd

I Ørestad på Amager finder man DR Koncerthuset, Bella Arena og Royal Arena, som tilsammen udgør det største koncertområde i Norden.

Nu er en række partnere gået sammen om en kunst- og arkitektkonkurrence, som skal resultere i ”Byens Scene”, tre byrum ved de store spillesteder.

- Med ”Byens Scene” ønsker vi at forløse potentialet i de tre byrum, så de i langt højere grad kan understøtte Ørestads mangfoldige byliv, hvad enten der er tale om store events eller små hverdagsmøder. Byrummene skal være en oplevelse i sig selv, og samtidig byde besøgende til spillestederne velkommen, så de oplever, at kulturoplevelsen allerede begynder inden, man træder ind ad døren, udtaler adm. direktør i Bellagroup, Christian Folden Lund, i en pressemeddelelse.

Måler for ”Byens Scene” er, at de tre byrum skal kombinere kunst- og landskabsarkitektur ved de store spillesteder. Projektet skal også skabe rammer om det gode hverdagsliv med mulighed for ophold og aktiviteter, og samtidig give koncertgæster en helt speciel oplevelse, når de ankommer med metroen på vej til koncert eller et event.

Det samlede anlægsbudget for projektet forventes at udgøre 90 mio., inklusive et forventet rådgiverhonorar på 9-15 pct. Anlægsbudgettets endelige størrelse afhænger af, at gruppen bag får støtte til finansiering af projektet.

Partnerskabet bag ”Byens Scene”

Danmarks Radio, Bellagroup, Bellakvarter, Live Nation, By & Havn, Metroselskabet og Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC). 

Arkitekt- og kunstkonkurrencen om "Byens Scene" finansieres af By & Havn og DR. Realdania støtter konkurrencen. Creator Projects er kunstneriske rådgivere for partnerskabets styregruppe.

Kilde: By & Havn

Skal finde fem - mangler tre

Til konkurrencen skal prækvalificeres fem teams, som skal bestå af en kunstner i samarbejde med en arkitekt- eller landskabsarkitekttegnestue. 

Partnerskabet bag "Byens Scene" har dog allerede fundet to af de fem deltagende teams for, som det formuleres, "at signalere det høje niveau for konkurrencen." 

Der er tale om dels et team bestående af kunstner Doug Aitken og arkitekt BIG – Bjarke Ingels Group. Dels et team med kunstner Katharina Grosse og arkitekt Cobe.

Arkitekter og kunstnere, der har ambitioner om at blive blandt de tre øvrige, har frist for at ansøge om prækvalifikation til den 30. maj 2024.

Konkurrencen er inddelt i to faser, en idéfase og en projektfase. Opdelingen skal være med til at understøtte projektets ambition om at forene kunstner og tegnestue i et samarbejde og et fælles greb.

Idéfasen, der skydes i gang til september, har fokus på at udvikle et fælles kunstnerisk og arkitektonisk helhedsgreb, der visuelt og narrativt kæder de tre byrum sammen. Projektfasen, der følger til januar 2025, handler om at omsætte idéfasens helhedsgreb til konkrete, stedspecifikke og målfaste udformninger af tre byrum. Mellem de to konkurrencefaser planlægges et dialogforløb med relevante aktører, som skal bidrage med lokal viden og inspiration til de konkurrerende teams i fase 2. 

Vinderteamet forventes udpeget i april 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125