23948sdkhjf

Revideret badeanlæg præsenteres i Kolding

Oprindeligt var det planen at opføre en moderne badeanstalt i Kolding Fjord. Projektet har dog gradvist udviklet sig. Et revideret projekt præsenteres d. 29. august. Samtidig skydes en idéfase i gang.
Badeanlægget er et af vinderprojekterne i den landsdækkende konkurrence "Byg det op", som DR og Dansk Arkitektur Center står bag. Udformningen af det oprindelige forslag er ændret, og nye muligheder for placering af badeanlægget er i spil.

- Der er flere årsager til, at det oprindelige projekt er ændret. Blandt andet havde nogle af naboerne reservationer overfor den planlagte badeanstalt, og efterhånden som klager og indsigelser løb ind hen over sommeren, kunne DR sammen med de øvrige samarbejdspartnere se, at de umuligt kunne gennemføre projektet inden for de korte tidsfrister for "Byg det op." Samtidig viste de årlige driftsudgifter sig overraskende høje som følge af, at både vi og arkitekten ønskede et flytbart anlæg, forklarer områdechef Bent Jensen Mouboe fra Kolding Kommune og fortsætter:

- I stedet har arkitekter og COWI, der er bygherrerådgiver for DR, forsøgt at udvikle projektet, så vi får et spændende badeanlæg, der kan realiseres inden for de fastsatte rammer.

Borgermøde skyder idefase i gang
Nu er skitsen til det nye projekt klar. Kolding Kommune inviterer til borgermøde torsdag den 29. august, kl. 19.00 på KUC i Kolding. Her vil arkitekt Mads Lund præsentere det reviderede projekt for badeanlægget, borgmester Jørn Pedersen skyder idefasen om placeringen i gang, og til slut bliver der mulighed for at stille spørgsmål og komme med input til projektet.

Idefase
Efter borgermødet offentliggøres tegninger af badeanlægget på kolding.dk, og herefter kan borgerne komme med forslag til placering frem til 12. september. Ideerne vil danne grundlag for politikernes beslutning.

DR og Dansk Arkitektur Center har stillet følgende krav til placering:
• Badeanlægget skal placeres på et offentligt tilgængeligt areal
• Der skal være let adgang for brugerne, herunder cyklister og offentlig trafik

Om projektet
"Byg det op" er en landsdækkende konkurrence, der stiller skarpt på borgernes muligheder for at forandre deres fælles fysiske omgiver og skabe nye fællesskaber.
Bag projektet står DR og Dansk Arkitektur Center.
Et af de fire vinderprojekter er Kim Toft Andersens forslag "Et offentligt "mini" Helgoland i Kolding Fjord."
DR og Dansk Arkitektur Center stiller arkitekter, rådgivere og økonomisk støtte til rådighed. Udgifterne er 1,6 mio. kr. Heraf skal Kolding Kommune bidrage med 500.000 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109