23948sdkhjf

Fire spændende forslag til ny svømmehal i Roskilde

Prisen for modeller en ny svømmehal eller et decideret vandmekka i Roskilde ligger på mellem 110 og 150 mio. kr. Forslagene indgår nu i forhandlinger om budget 2014.
Fire forskellige modeller for en svømmehal i Roskilde bliver nu del af drøftelserne om budget 2014 efter, at forslagene har være behandlet i Kultur- og Idrætsudvalget.

Ønsket er at bygge en svømmehal, som både skaber flere muligheder for foreningerne og for mere vandaktivitet for de ikke-organiserede brugere.

De fire modeller
Der bliver præsenteret fire modeller for en svømmehal.

Den ene model er et helt nyt svømmeland, som både rummer wellnessfaciliteter og giver mulighed for banesvømning. I den model overgår Roskilde Badet til at være foreningssvømmehal, og dermed bliver der bedre kapacitet til klubtræning.

Alternativt peger notatet på en model med udbygning af Roskilde Badet til et "vandmekka". Dermed vil Roskilde Badet blive én stor central svømmehal i kommunen, som vil rumme både foreningssvømning og offentlig adgang.

De to andre modeller lever ikke op til målet om at være en både- og løsning. Det er enten en egentlig sportssvømmehal eller et decideret vandkulturhus.

Langt over budgetteret
Notatet sætter også penge på de forskellige modeller. I forbindelse med budget 2013 er der reserveret 75 mio. kr., som blev afsat, før økonomien var undersøgt i forhold til konkrete løsninger.

De tre modeller, der opererer med helt nye lokaliteter, anslås alle at ville koste omkring 140-150 mio. kr., mens løsningen med en udbygning af Roskilde Badet vil være omkring 30 mio kr. billigere og koste ca. 110 mio. kr.

Da alle løsninger viser sig at være dyrere end de midler, som allerede er reserveret i budgettet, vil den videre drøftelse om finansiering fortsætte i sammenhæng med budget 2014, medmindre der findes en løsning, som kan gøre byggeriet billigere.

Notatet har denne tidsplan for den videre proces:
2013: Beslutning om indhold og placering.
2014: Lokalplanarbejde og arkitektkonkurrence.
2015-2016: Projektering og byggeri.
2017: Ibrugtagning
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.102