23948sdkhjf

Tekniq svarer igen på kritisk tv-udsendelse

Materialepriserne er for høje, men den samlede pris fejler ikke noget, lyder forsvaret oven på DR-programmet ”Kontant”, som rettede et kritisk lys mod VVS-installatørerne.
VVS-installatørerne bør ændre prisstrukturen, så regningerne bedre afspejler de faktisk udgifter, som følger med en opgave hos private kunder.

Sådan lyder reaktionen fra installatørernes organisation Tekniq i kølvandet på DR’s forbrugerprogram ”Kontant”, som tirsdag aften satte branchen under kritisk lys.

- Installatørerne skal skrive regninger, som de til enhver tid kan stå på mål for. Men jeg vil også gerne tilføje, at det er ærgerligt, at udsendelsen tegner et billede, hvor materialepriserne er skyhøje. I udsendelsen har de fundet nogle få, ekstreme eksempler. I virkeligheden ligger den gennemsnitlige materialeavance på et helt andet niveau, siger Tekniqs direktør, Niels Jørgen Hansen (billedet), til Building Supply.

Den samlede regning stemmer
Han peger på, at de forholdsvis høje materialepriser dækker over en alt for lav timepris, ligesom installatørerne ofte er for dårlige til at skilte med, at de tager ansvar og stiller garanti for de materialer, der anvendes.

- Det, som kunden skal bekymre sig om, er den samlede regning. Den dækker over godt håndværk og en løsning, der involverer en række omkostninger. Det kan man ikke bare sammenligne med, hvad de enkelte stumper koster, som det gøres i udsendelsen, pointerer han.

Læs mere om sagen her: Urimelig stempling af VVS-branchen

I DR-udsendelsen lykkes det for en kunde at få et nedslag på en regning, så den falder fra cirka 34.000 til 25.000 kr., fordi han klager over de høje materialepriser.

Niels Jørgen Hansen mener dog ikke, at der er grund til at frygte for en storm af kunder, som på samme måde vil have omgjort deres regning for udført installatørarbejde.

- Nej, for en kontrakt er en kontrakt. Så må man som installatør besvare de spørgsmål, der kommer fra kunden. Det er vigtigt at sige, at der ikke er nogen – heller ikke i tv-udsendelsen – som beskylder installatørerne for at tjene for mange penge. Der handler om, at der er nogle kunder, som ikke kan forstå, at der er stor forskel på materialepriser leveret af en installatør og så andre priser, som de kan finde på nettet, sige Tekniq-direktøren og henviser til, at næsten hver femte installatørvirksomhed sidste år havde røde tal på bundlinjen, mens det gennemsnitlige resultat pr. ansat var kun på 30.000 kr.

Markedsmekanismer presser ændring igennem
Ifølge Niels Jørgen Hansen overvejer Tekniq nu, om organisationen skal indkalde til møder, hvor medlemsvirksomhederne opfordres til at gøre fremtidige regninger mere gennemsigtige og forståelige for kunderne.

- Men det er i sidste ende op til den enkelte virksomhed, og der er snævre rammer for, hvad vi som organisation kan gøre. Det er desuden vores opfattelse, at der allerede er en udvikling i gang, hvor markedsmekanismer i branchen presser på for en ændring, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128