23948sdkhjf

Alternativ start på renoveringsprojekt

Den 4,2 mio. kr. dyre renovering af det bevaringsværdige Tinghus i Fjerritslev er klar til at blive sat i gang. Det markeres den 4. oktober med rundevisning, musik og præsentation af projektet.
Kulturforeningen Tinghuset og Jammerbugt Kommune er nu klar til at påbegynde en stor renovering af Tinghuset i Fjerritslev

Renoveringen er muliggjort med støtte fra en række puljer og fonde. I alt er der givet tilsagn om 4,245 mio. kr. til renoveringen.

Flere års forberedelse
Fjerritslev Tinghus er både arkitektonisk og kulturhistorisk en spændende bygning, tegnet af Victor Nyebølle og opført i 1909. Huset var i funktion som ting- og arresthus indtil 2007, hvor domstolen blev nedlagt i forbindelse med retsreformen. Samme år blev huset fredet på grund af sin detaljerigdom og som fremragende eksempel på nationalromantikkens blandede stilarter.

Jammerbugt Kommune købte i 2009 Tinghuset. Efterfølgende blev Kulturforeningen Tinghuset oprettet, og Foreningen Tinghusets Venner har nu den daglige drift af Tinghuset. Foreningen har i den mellemliggende periode arbejdet for at få igangsat en renovering af Tinghuset. Renoveringen vil både respektere tinghuset kulturhistoriske værdi og samtidig give mulighed for, at borgere kan benytte Tinghuset til forenings- og kulturelle aktiviteter.

Sammen ønsker foreningen og kommunen at markere renoveringen for alle interesserede fredag den 4. oktober.

Programmet den 4. oktober starter kl. 13:30 med:
- Velkomst ved Per Gregersen formand for Kulturforeningen Tinghuset
- Tale ved Borgmester Mogens Gade
- Orientering om projektet ved bevaringsarkitekt Søren Kibsgaard.

Efterfølgende vil der være mulighed for at få en rundvisning i Tinghuset og opleve musikalsk un-derholdning i Tinghuset celler. Kulturforeningen Tinghuset vil være vært ved en forfriskning.

Støttetilsagnene kommer fra følgende puljer og fonde: A.P. Møller med 1.755.000 kr., Realdania med 1.200.000 kr., Den Lokale Aktionsgruppe med 500.000 kr., Jammerbugt Kommune med 300.000 kr., El Fonden med 200.000 kr., Kulturarvsstyrelsen med 150.000 kr. Sonning Fonden med 100.000 kr., Bevaringsfonden 15.000 kr., Tuborgfonden med 15.000 kr. og Sparekassen Himmerlandsfond med 10.000 kr. gennemførelsen af byggearbejderne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078