23948sdkhjf

Pihl-konkurs stopper stort OPP-projekt

OPP-udbuddet på et stort planlagt kontorhus på Kalvebrod Brygge er aflyst på grund af entreprenørmangel.
Bygningsstyrelsen har netop aflyst OPP-udbuddet på planlagte 41.000 kvadratmeter på Kalvebod Brygge i København.

Årsagen er, at de eneste tilbageværende bydere efter Pihl-konkursen er Deas i samarbejde med MT Højgaard. Det skriver Børsen fredag.

- Dermed var konkurrencesituationen ganske enkelt for dårligt i betragtning af de ressourcer byderne og vi skulle bruge, og risikoen for ikke at kunne få et antageligt tilbud var ganske enkelt for stor, siger kontorchef i Bygningsstyrelsen, Signe Primdal Kæregaard til avisen.

Det vindende konsortium skulle have påtaget sig finansieringen af byggeriet og efterfølgende stå for drift, vedligeholdelse, forsyning, rengøring og kantinedrift for en 30-årig periode. Og et af de grundlæggende problemer for aktørerne har simpelthen været at få den nødvendige finansiering af byggeriet, påpeger Signe Primdal Kæregaard.

Mulighederne for at realisere byggeprojektet bliver nu enten at udbyde det igen eller gennemføre det som et almindeligt offentligt byggeri.

Efter udbudsmaterialet skulle den nye kontorbygning have stået klar i 2017 og huse 2.000 ansatte inden for Trafikstyrelsen, Vejdirektoratet, Energistyrelsen og Banedanmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109