23948sdkhjf

Byggeriets forventninger står i stampe

Den seneste konjunkturindikator fra Danmarks Statistik viser, at byggeriet stadig ser forsigtigt på fremtiden.
Den sammensatte konjunkturindikator for bygge- og anlægssektoren lander på minus 16 for september, hvilket betyder, at forventningerne er stort set uændrede siden august, hvor indikatoren slog ud på minus 15.

- Med dagens (fredagens, red.) tal ser den kedelige tendens ud til at fortsætte i byggeriet, der har været hårdt ramt siden krisen i 2008, siger økonomisk konsulent i DI, Mathias Secher, til Building Supply.

Kilde: Danmarks Statistik

Kilde: Danmarks Statistik


Konjunkturindikatoren for byggeriet er sammensat af beskæftigelsesforventninger og ordrebeholdning. Begge komponenter har i september bevæget sig en lille smule i negativ retning. Således er beskæftigelsesforventningerne i september minus 11, hvor de var minus 10 i oktober. Ordrebeholdningen vurderer virksomhederne til minus 21 for september mod et niveau på minus 10 for august.

- Tallene dækker både over lave ordrebeholdninger og forventninger om faldende beskæftigelse, så det er uden tvivl en branche, der har det svært, siger Mathias Secher.

Årsagen til den pauvre udvikling skal, ifølge Mathias Secher, findes i, at nybyggeriet af boliger og erhvervsbygninger stort set er gået i stå for tiden.

Læs også: Teglindustrien lider med boligbyggeriet .

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125