23948sdkhjf

Arkitekturpris til fremsynede ungdomsboliger i Aalborg

”Beddingen” på Østre Havn præmieres af Aalborg Kommune for at bidrage positivt til byens nye skyline med nytænkende og bæredygtig arkitektur.
166 moderne ungdomsboliger i gennemtænkt arkitektur og indretning - alle med udsigt over Limfjorden og i kort afstand til Aalborg centrum. Det er resultatet af et tæt samarbejde mellem kommunen, bygherren Plus Bolig og totalrådgiveren Kærsgaard & Andersen, arkitekter og ingeniører.

- Præmieringen er en stor anerkendelse af, at vi har arbejdet med de intentioner, kommunen har for området ved Østre Havn. Vi er stolte over, at kommunen finder, at bygningen kan noget og bidrager med noget til byrummet i det nye havneområde, siger kreativ leder hos Kærsgaard & Andersen, arkitekter og ingeniører, Nils Pagh Andreasen.

Bæredygtige løsninger
Inspireret af de høje kornsiloer på havnen er Beddingen opført med en base i mørk tegl, der refererer til de lave teglbygninger på den gamle Østre Havn. Oven på den mørke base rejser sig fire hvide søjler i syv og ti etager.

I hele processen har Kærsgaard & Andersen
Fakta
Bygherre: Plusbolig
Totalrådgiver: Kærsgaard & Andersen
Budget: 180 mio. kr.
Omfang: 166 nye ungdomsboliger
Byggeriet stod færdig i juni 2013
arbejdet tæt sammen med kommunens planlæggere, og byggeriet opfylder også kommunens krav om at leve op til de energistandarder, der ellers først gælder fra 2015.

- Derfor er Beddingen bygget op omkring en række bæredygtige løsninger for isolering, ventilation, solceller og dagslys i boliger samt fællesarealer, fortæller Nils Pagh Andreasen.

Bidrager til bydelens udvikling
I Aalborg Kommunes motivering for præmieringen står der:

- Med inspiration fra havnens siloer er der opført et byggeri bestående af flere bygninger i forskellige niveauer og etager. Bygningerne står markante på Østre Havn med pudsede flader i hvid og en kraftig orange farve. Den orange farve skaber en moderne og iøjnefaldende kontrast. Bygningernes base er mere robust, og opnår et samspil med områdets lavere huse. Bebyggelsen bidrager til bydelens gode udvikling i disse år, hvor boliger, butikker og kulturinstitutioner vil skabe en ny, attraktiv og dynamisk sammenhæng mellembycentrum og havnen. Ungdomsboligerne er opført i henhold til kravene for lavenergiklasse 2015, og indeholder mange bæredygtige løsninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109