23948sdkhjf

Vulkan på Aarhus Havn præmieret

Tirsdag den 1. oktober blev Vulkanen, det mindste af Boligforeningen Ringgårdens to ungdomsboligbyggerier på Aarhus Havn, præmieret med Aarhus Kommunes Arkitekturpris.
I konkurrence med byggerierne Isbjerget, Lighthouse og Grundfos Kollegiet gik Aarhus Kommunes Arkitekturpris til Vulkanen, et af Boligforeningen Ringgårdens ungdomsboligbyggeriet på Aarhus Havn.

Prisen blev uddelt den 1. oktober i Dome of Vision på Aarhus Havn. Her blev de to arkitektfirmaer bag Vulkanen, Cubo og Terroir, præmieret med hver 5.000 kr. og et diplom, mens Ringgården fik overrakt et diplom og en plakette til opsætning på bygningen.

Eksplosion af farver
Vulkanen får Aarhus Kommunes Arkitekturpris for godt og smukt nybyggeri med nedenstående begrundelse:

- Vulkanen præmieres for at tænke spændende løsninger hele vejen rundt, lige fra facadeudformning, farvesætning og bæredygtighed.
Boligforeningen Ringgårdens kollegiebyggeri er det mindste i gruppen af ungdomsboliger på havnen. Det lille kompakte bygningsvolumen løsnes op med store farvede udskæringer, som rummer velplacerede fællesterrasser, og huset åbner sig imødekommende mod omverdenen og vækker ens nysgerrighed. Allerede ved indgangspartiet slås farvetemaet an med stærk gul farve, og inde i bygningens atrium fortsætter det i en sand eksplosion af farver – fra den gule i stueetagen over orange nuancer til rødt på husets øverste etager.
Atriets skævvredne form forstærker det eksplosive sanseindtryk.

Energirigtig vulkan
Vulkanen indeholder 50 to-rums ungdomsboliger, er på 2.500 m² og i seks etager. Den samlede projektpris for byggeriet er på ca. 57 mio. kr. De 50 lejligheder blev lejet ud på én dag.

Vulkanen er et 0-energihus med et meget lavt energiforbrug til el og varme. Huset er bygget af CC. Contractor og firmaet bag energikonceptet er Moe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.298