23948sdkhjf

Markant Domea-byggeri får pris

Den almene boligbebyggelse Mølholm Have er et af seks nybyggerier, der modtog Vejle-Prisen på Arkitekturens Dag.
Prisoverrækkelsen fandt sted ved en festlig ceremoni på Arkitekturens Dag mandag den 30. september i Vejles Spinderihaller, hvor Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard præsenterede de nominerende projekter.

Mølholm Have består af seks punkthuse i henholdvis tre og fire etager. Bebyggelsen rummer 66 moderne familieboliger med store overdækkede syd- og vestvendte terrasser og vinduespartier fra gulv til loft. Det er Boligselskabet Domea Vejle, der har opført de eksklusive lejligheder i samarbejde med KPF Arkitekter.

Almen boligarkitektur forrest i feltet
Helt i tråd med Vejle Kommunes arkitekturpolitik er bebyggelsen opført i et markant og spændende formsprog. Ifølge dommerkomiteen kendetegnes Mølholm Have af et dynamisk formsprog med asymmetriske altaner og en facadebeklædning af sammenfalset zink, der giver bebyggelsen karakter og udmærker sig i forhold til lignende byggerier.

Formand for boligselskabet Domea Vejle, Svend Hviid Mogensen, er glad for den anerkendelse, byggeriet har fået:

- Vejle-Prisen er med til at stadfæste, at almen boligarkitektur også kan være med fremme i forreste felt og endda vinde priser.

Lavenergi-lejlighederne i Mølholm Have har været populære, siden de så dagens lys i 2012. Bare en måned efter, at den sidste håndværker forlod pladsen, var alle lejligheder udlejet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078