23948sdkhjf

Nova5 Arkitekter skal renovere 644 boliger

Et stort boligområde i Albertslund skal over de kommende år renoveres for 360 mio. kr. Med rådgiverne på plads indledes planlægningen inden længe.
Det bliver Nova5 Arkitekter, der skal stå for det omfattende renoveringsprojekt på Galgebakken i Albertslund.

Arkitektfirmaet er netop blevet udpeget som totalrådgiver på opgaven sammen med Jørgen Nielsen Rådgivende ingeniører, Bascon, Marianne Levinsen Landskab, Kuben Management, Henrik Larsen Rådgivende ingeniørfirma og konsulent Torben Dahl.

Bygherre på projektet er Vridsløselille Andelsboligforening, v/Bo Vest, der ønsker at fastholde boligområdet som et attraktivt sted at bo - nu og i fremtiden.

Bebyggelsen omfatter i alt af 644 boliger fordelt på gårdhuse, rækkehuse og et-rumsboliger. Renoveringen omfatter klimaskærm, installationer, ventilation, baderum og udearealer. Kontrakten forventes underskrevet medio oktober, hvorefter planlægningen går i gang. Selve udførelsen starter i 2016.

Respekt for historien i både arkitektur og processen
Galgebakken var oprindeligt tænkt som et modstykke til de populære parcelhuse i 1970’erne. Målgruppen var borgere, der ønskede en boligform, hvor socialt samvær, åbenhed og involvering var en del af livet i og omkring boligerne.

Respekt og ydmyghed for historien, kulturen, og ikke mindst for de beboere, som fremover vil være berørt af projektet i deres dagligdag, vil være gennemgående i hele projektet, fortæller partner og arkitekt i Nova5, Lars Vind Scheerer:

- De særlige karakterer, kvaliteter og udtryk, er en vigtig del af historien, som vi gerne vil fastholde og udvikle i renoveringen. Både bebyggelsens arkitektur, og samspillet mellem det planlagte bygningsfysiske miljø og det, der er opstået med tiden, forklarer han.

Beboerne i centrum under hele forløbet
Fordi Galgebakken er et sted, hvor fællesskab og engagement er grundværdier, vil inddragelsen af beboerne undervejs være særligt vigtig. Kommunikation og beboerprocesser generelt kommer til at gennemsyre hele forløbet, forklarer Lars Vind Scheerer. Allerede i afklarings- og udviklingsfasen vil beboerne således blive inddraget og tilbudt at deltage i forskellige temagrupper.

Formålet er, at der både tages højde for beboernes ønsker og behov, men også at beboerne bliver informeret og fagligt klædt på til at tage del i projektet. Udover fagspecialister, inddrages professionelle proceskonsulenter, så vi sikrer den mest optimale proces, og at alle føler sig set og hørt gennem hele forløbet.

Som noget nyt har Nova5 udviklet et visualiseringsværktøj, der giver beboerne mulighed for at se effekten af forskellige til- og fravalg i deres bolig i de indledende faser. I renoveringen af Galgebakken, vil visualiseringer blive tilbudt beboerne i forbindelse med indretning af badeværelserne. Visualiseringsværktøjet har også været brugt med stor succes og tilfredshed hos beboerne i forbindelse med renoveringen af Vapnagaard i Helsingør.

Fakta
Bygherre: Vridsløselille Andelsboligforening, v/Bo Vest
Byggesum: 360 mio. kr.
Omfang: 644 boliger
År: 2013-2018
Ingeniør: Jørgen Nielsen Rådgivende ingeniører, Bascon, Henrik Larsen Rådgivende ingeniørfirma
Konsulenter: Kuben Management, Torben Dahl
Landskab: Marianne Levinsen Landskab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094