23948sdkhjf

Utraditionelt teglbyggeri udløser præmiering

Byhuset Octagon på Thunøgade i Aarhus har modtaget Aarhus Kommunes arkitekturpris 2013. HUJ A/S har udført murerarbejdet på bygningen, der er tegnet af E+N Arkitektur.
- Der er tale om et spændende og utraditionelt teglbyggeri i tre plan, som fortjener særlig opmærksomhed, udtaler arkitektrådgiver Peter Rune Mortensen, Randers Tegl, som har leveret mursten til det spændende byggeri på Thunøgade i Øgadekvarteret i Aarhus.

Det er også blevet bemærket af Aarhus Kommune. Huset netop er blevet tildelt Aarhus Kommunes Arkitekturpris 2013. Præmieringen begrundes blandt andet med, at det gennem brug af varierende forbandter og mønstre i teglfacaderne er lykkedes arkitekten at skabe et byggeri med et helt moderne udtryk, men som samtidig passer ind til detaljerne i de mere end 100 år gamle murede nabohuse.

Bygningen er tegnet af arkitekt Kjeld Ghozati, E+N Arkitektur, og murerarbejdet er udført af HUJ A/S.

Mursten skaber effekt
Kjeld Ghozati har hentet inspiration fra det kendte italienske renæssancehus Villa Rotonda. Især ved de diagonale vinduesplaceringer, rumdelingen og opbygningen af etageforløbet ses inspirationskilden. Samtidig er der gjort meget ud bearbejdningen af teglfacaderne, forklarer Peter Rune Mortensen, som er stolt over valget af mursten af Randers Tegls FlexStone-format.

Det særlige ved FlexStone-format er, at stenene er 6 mm tyndere. Den lille forskel har en stor effekt, idet den gør, at uanset hvordan stenen vendes, er den modulerbar i 60 mm modul.

- Byggeriet Thunøgade er et meget fint eksempel på hvor stor visuel effekt og holdbare konstruktioner det er muligt at opnå ved at bygge i tegl, og vi ved jo i forvejen, at teglhuse har meget lang levetid, slutter Peter Rune Mortensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094