23948sdkhjf

VVS-grossist på banen i debat om nyt prissystem

Brødrene Dahl-direktør åbner op for at etablere et nyt prissystem i VVS-branchen. Det vil dog tage tid og hårdt arbejde, lyder det. I mellemtiden er et pilotprojekt søsat i Aalborg.
Reaktionerne kom prompte, da forbrugerprogrammet ’Kontakt’ i midten af september kastede et kritisk blik på VVS-branchen.

Hos Tekniq var budskabet, at VVS-installatørerne bør ændre prisstrukturen, så regningerne bedre afspejler de faktisk udgifter, som følger med en opgave hos private kunder. En lignende reaktion kom fra DS håndværk & industri, der påpegede, at priserne i branchen langt fra tegner et retvisende billede af virkeligheden, hvilket er med til at holde timepriserne på et kunstigt lavt niveau.

Nu melder kommerciel direktør i Brdr. Dahl, Morten Kilden Nikolajsen, sig så på banen i diskussionen om en ændring af prisstrukturen på VVS-området. Budskabet Morten Kilden Nikolajsen i en blog på installator.dk.

Her gør han det blandt andet klart, at grossistfirmaet er klar til at diskutere prisstrukturen med konkurrenterne - naturligvis med deltagelse af konkurrencestyrelsen.

Ændring tager tid
Hovedbudskabet i Brdr. Dahl-direktørens blog er, at en ændring af prisstrukturen er nødvendig. Det kræver dog et stort, fælles arbejde. Særligt to forhold bremser i hans optik for, at en ændring kan ske med et pennestrøg.

Fald i bruttopriserne vil ramme installatørerne, hvis de ikke hurtigt hæver timepriserne for at kompensere for tabet. En ændring vil samtidig kræve, at eksisterende aftaler konverteres for at undgå, at der eksisterer to parallelle prissystemer i en længere periode.

En ændring af prisstrukturen, hvor bruttopriserne sænkes, kan ifølge Brdr. Dahl-direktøren også betyde, at det bliver nødvendigt med øgede eller nye gebyrer på forskellige ydelser, der i dag er indbefattet i priserne. Og det stiller så parterne overfor nye behov for at synliggøre sådanne gebyrer.

Pilotprojekt i Aalborg
Morten Kilden Nikolajsen bakker også ordene op med et konkret tiltag, et forsøg med en ny prisstruktur:

- For at være foran – og være klar - samt høre reaktioner hos alle typer af kunder har vi allerede søsat en pilottest af et nyt prissystem i Aalborg. I vores lokale Bad & Design har vi i samarbejde med en række installatører sænket bruttopriserne på sanitet betydeligt og prøver lige nu af, om tiltaget giver mening for både installatører og os selv. Vi vil gerne forandringer, og det skal gøres ordentligt, skriver Morten Kilde Nikolajsen på installator.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.299