23948sdkhjf

1. spadestik på klimatilpasningsprojekt til 118 mio. kr.

Onsdag den 6. november går spaden i jorden til Danmarks største klimatilpasningsprojekt til 118 mio. kr. i Kokkedal.
Det første spadestik til en vandlegestation ved Usserød Å er det første delprojekt som realiseres i Danmarks største klimatilpasningsprojekt, hvor vandets veje er borgernes veje.

Bag vinderprojektet – Den blågrønne haveby – står et team med Schønherr A/S som hovedrådgiver og Bjarke Ingels BIG og Rambøll Danmark A/S som underrådgivere

Læs mere: Vinderprojekt: Vand skal knytte Kokkedal sammen.

Spaden går i jorden den 6. oktober kl. 15 ved Børnehusene Kokkedal på Broengen 8 i Kokkedal.

Visionen er at udvikle projektområdet i Kokkedal, så lokal håndtering af regnvand og oversvømmelser kan kombineres med byudvikling og etablering af rekreative værdier og nye aktive steder, hvor borgere kan mødes.

Byudvikling og klimatilpasning forenes
Projektområdet dækker en 69 ha stor bydel med ådal, skole, plejecenter, hal, center og boligområderne Egedalsvænge, Byengen, Nordengen, Skovengen og Engen. I alt bor der ca. 3.000 mennesker i projektområdet.

Vinderprojektet løser opgaven med et hovedgreb, der består af tre hovedelementer: Ådalen, bymidten og den tværgående hovedsti, som tilsammen imødekommer Kokkedals behov for klimatilpasning og skaber større social sammenhængskraft i bydelen.

Ådalen skal bringes tilbage til borgerne. Det skal blandt andet ske ved etableringen af flere rekreative områder langs Usserød Å med plads til fx vandlege, fodboldgolf og flere stier. Samtidig forbedres biodiversiteten og naturplejen.

Bytæppet er en sammenhængende flade, der forbinder alle de væsentlige udadvendte funktioner i bymidten og rummer de offentlige pladser. Et andet element er Plænen – et stort grønt græsgulv, der rummer mange forskellige sportsfaciliteter og er rammen om et synligt fritidsliv. Et tredje element er Øen, der binder Plænen og Bytæppet sammen. Øen fungerer som det urbane mødested med skater og rulleskøjtebane rundt om Egedalshallen og byens nye vartegn – Vandets Tårn.

Den tværgående hovedsti skal skabe en sammenhæng mellem bymidten, ådalen og boligforeningerne. Langs hovedstien etableres en gennemgående vandkanal og en markant række af søljeeg. Der, hvor hovedstien krydser Ådalen, dannes en plads – Hængslet.

Bag Danmarks største klimatilpasningsprojekt står et partnerskab bestående af Fredensborg Kommune, Realdania og de to almene boligorganisationer Boligselskabet Ab Hørsholm Kokkedal v/Boligkontoret Danmark og Boligforeningen 3B. Projektet støttes endvidere af Lokale og Anlægsfonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125