23948sdkhjf

Fremtidens gymnasium klar på Vestfyn

Lyst, rummeligt og lækkert ser det ud det nye Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg, som Hansson & Knudsen har udført i totalentreprise.
I september 2012 tog Hansson & Knudsen første spadestik til det cirka 5.500 m² store byggeri, som skulle forsyne Vestfyns Gymnasium med to nye og topmoderne fløje. Et byggeri, der når det var færdigt, ville skille sig markant ud fra de traditionelle danske gymnasiebyggerier - takket være arkitektfirmaet Friis og Moltke, som også har tegnet den tilbageværende gamle del af ”Det ny Vestfyns Gymnasium”.

Mandag den 21. oktober var så dagen, hvor man officielt kunne indvie det nye byggeri, og selv om sydfløjen har været taget i brug siden i sommers, var det alligevel en wow-fornemmelse som, ifølge vicerektor Carsten Moth Iversen mødte lærer og elever da de trådte ind i de nye omgivelser:

- Lærere og elever er meget begejstret for byggeriet. De har oprigtigt oplevelsen af, at det her er noget helt særligt. De lyse og store lokaler, kombineret med masser af små dejlige kroge, gav den første wow-fornemmelse. Da den sidste del af byggeriet blev offentliggjort kom så det næste wow fra lærer og elever.

God dialog mellem bygherre, arkitekt og entreprenør
Ifølge Carsten Moth Iversen har byggeprocessen forløbet fuldstændig gnidningsfrit, og der har været en god dialog mellem bygherre, arkitekt og entreprenør, som i løbet af processen fik skabt et meget frugtbart samarbejde. Dette har bl.a. medført flere brugertilpassede løsninger samt et væld af fine nuancer i konstruktionen.

Vicerektoren fremhæver desuden Hansson & Knudsens evne til at udføre byggeriet til mindst mulig gene for den eksisterende undervisning:

- Vi har næsten ikke kunne høre, at der foregik et byggeri. Vi har gennemført undervisningen helt uden gener og forstyrrelser, hvilket har været yderst vigtigt for os.

Ros fra omverdenen
Det er ikke gået ubemærket hen, at der nu står et spritnyt og anderledes gymnasium i Glamsbjerg. Foruden medieinteressen, har der været mange positive tilkendegivelser fra forskellige besøgende, som spontant udtaler, at Vestfyns Gymnasium nu har taget førertrøjen, når det kommer til fynske gymnasiebyggerier. En vurdering Carsten Moth Iversen ikke kan være uenig i:

- Vi har fået bygget fremtidens gymnasium, det er jeg overhovedet ikke i tvivl om.

Lærere og elever må dog vente lidt endnu, før det nye gymnasium er endegyldigt fuldendt. Til april næste år færdiggøres nemlig gymnasiets nye og ligeledes brugertilpassede udearealer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094