23948sdkhjf

Byggeriets nøgletal forhandlet på plads

Dansk Byggeri er begejstret over ny bekendtgørelse om nøgletal - den fritager virksomheder med 10 ansatte eller derunder.
Vibeke Gaardsholt, Erhvervspolitisk chef i dansk Byggeri vurderer, at det er lykkedes at skabe et regelsæt for nøgletal, der fritager netop de virksomheder, som Dansk Byggeri har ønsket at fritage for kravet om nøgletal.

"Resultatet er blevet tilfredsstillende. Erhvervs- og Byggestyrelsen har indarbejdet vores ønske om at friholde små- og mellemstore virksomheder for kravet om nøgletal. Vi er samtidig meget tilfredse med, at den valgte grænse er baseret på antal ansatte og ikke på entreprisesum. Her har man ramt plet og friholdt netop de mindre virksomheder for kravene om nøgletal," siger Vibeke Gaardsholt, Erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri.

Den nye bekendtgørelse udskyder tidspunktet for, hvornår kravet om nøgletal træder i kraft, til 1. juli 2005.

Det er fortsat kun statslige byggerier med en anslået entreprisesum på over 5 mio. kr. ekskl. moms, der er omfattet af krav om nøgletal. Bygherren kan omvendt undlade at forlange nøgletal for entrepriser, der er på mindre end 300.000 kr.

Kravet om nøgletal gælder alene for byggeopgaver. Det vil sige, at anlægsarbejder ikke er omfattet af kravet.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078