23948sdkhjf

Eksklusiv skole åbnet i moduler

Den nye Skolen i Københavns Sydhavn brændte, inden byggeriet var færdigt. Cramo vandt entreprisen på de midlertidige lokaler i to plan til de 150 elever.
Skolen i Sydhavnen var tænkt som et fyrtårn for moderne skolebyggeri, men desværre udsatte en påsat brand i november en del af forhåbningerne hos lærere og elever om en skolestart i eksklusive nye omgivelser.

Cramo vandt entreprisen på bygningen af midlertidige lokaler, og i alt 40 moduler udgør de ca. 1.200 m² byggeri i to plan til klasselokaler og en række andre faciliteter, mens den nybyggede gymnastik- og sansesal ikke blev berørt af branden.

Skolelederen konstaterer i skolens nyhedsbrev, at:

- Det er jo fantastisk at flytte ind i noget, der - selvom det skal være midlertidigt - er så lyst og imødekommende, som vores pavilloner er.

Specielt sammensatte moduler
Skolen stillede særlige udfordringer i forhold til lokalestørrelserne. Man ønskede klasselokaler i en vis størrelse. Det kombineret med den store efterspørgsel, Cramo oplever på moduler, betød, at man måtte have fremstillet moduler i fire meters bredde, som blev monteret sammen med moduler i tre meters bredde for herved at få den ønskede størrelse i klasselokalerne.

- Ud over specialmodulerne til klasselokaler har vi også fået fremstillet nye teknik og toiletmoduler dels med teknik til ventilation, køling og opvarmning samt handicaptoiletter. De nye teknikmoduler rummer nye og mere driftsøkonomiske installationer i forhold til de hidtil kendte fortæller projektleder Anders H. Jensen, Cramo.

Otte uger fra kontrakt til aflevering
- Fra underskrevet aftale med Københavns Ejendomme gik der kun otte uger til bygningen blev afleveret til bygherren. Selve monteringen begyndte i starten af juli, og vi var klar til aflevering den 26. juli, så pavillonerne var klar til skolestart i begyndelsen af august. Ud over selve byggeriet har der været en række særlige opgaver med opbygning af specielle gangbroer i stål udvendigt, fortæller Anders H. Jensen.

Skolen i Sydhavnen modtog 150 elever i 0.-3. klasse som planlagt. Når skolen er fuldt udbygget, er den planlagt som tresporet skole til 840 elever med særlig fokus på det naturvidenskabelige område.

Det omfattende arbejde med at renovere og videreføre nybyggeriet er i gang, og de foreløbige planer lyder på, at skolen vil stå klar i slutningen af 2014 eller begyndelsen af 2015. De midlertidige lokaler er lejet for minimum et år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126