23948sdkhjf

DGNB-sølv til Moe-domicil

Kontordelen i Moe Rådgivende Ingeniørers nye domicil i Gladsaxe blev torsdag tildelt den næsthøjeste status i den danske DGNB-certificeringsordning.
Domicilet på Buddingevej 272 i Gladsaxe er en af de første nyopførte erhvervsejendomme i Danmark, som opnår en DGNB-certificering. Green Building Council Denmark overrakte officielt certifikatet til det 19.500 m² store byggeri ved et arrangement i torsdag i Moes domicil.

Sophienberg Ejendomsudvikling har været developer og bygherre på ejendommen, som i dag er ejet af PensionDanmark. Det er Moes kontorfaciliteter på 7.500 m², der opnår DGNB Sølv. Resten af ejendommen består af 4.000 m² butiksareal, 8.000 m² parkeringskælder og 4.000 m² parkeringsdæk på taget.

For Moe har det været et ufravigeligt krav, at virksomhedens nye domicil skulle være et moderne bæredygtigt byggeri med et sundt indeklima. Samtidig har det været vigtigt med en central placering, såvel trafikalt som i forhold til offentlig transport, af hensyn til de mange og nye medarbejdere.

- Bæredygtighed er en helt central dagsorden hos Moe, og da vi ønsker at bidrage til den bæredygtige udvikling i samfundet, og sikre, at vi kan rådgive vores kunder med opdateret viden på området, var det vigtigt for os, at bygningen blev certificeret. Certificeringen understrejer jo netop vores strategi om bæredygtighed, forklarer administrerende direktør Christian Listov-Saabye fra Moe, som selv har stået for ingeniørrådgivningen, mens Schmidt Hammer Lassen har været arkitekt.

Også Niels Krag, som er direktør i Sophienberg Ejendomsudvikling, ser en stor fordel i, at bygningen nu har fået papir på sine grønne egenskaber:

- Certificeringen betyder, at man så at sige ’kommer hele vejen rundt’ og tvinges til, på systematisk vis, at vurdere bygningens sociale, økonomiske og miljømæssige egenskaber. Desuden synes jeg, det er positivt at ikke blot det færdige byggeris egenskaber, men også bygherrens og entreprenørernes dispositioner i selve byggeprocessen indgår i pointgivningen. Jeg kunne godt forestille mig i fremtiden, at certificering af større projekter bliver et krav fra investorernes side, siger han.

Den danske DGNB-ordning blev lanceret i 2012 og administreres af Green Building Council Denmark. Certifikaterne tildeles i kategorierne guld, sølv eller bronze, afhængig af i hvor høj grad den enkelte ejendom lever op til de DGNB-påkrævede standarder inden for blandt andet miljø, økonomi og social kvalitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078