23948sdkhjf

Milepæl i metrobyggeri

Tunnelboremaskinen Nora brød mandag igennem væggen til den kommende metrostation ved Nørrebros Runddel.
Knap 600 meter københavnsk undergrund er nu omdannet til ny metrotunnel under Nørrebro. Tunnelboremaskinen Nora brød om formiddagen mandag den 2. december igennem væggen til den kommende metrostation ved Nørrebros Runddel.

- Det er en stor dag og en vigtig milepæl, som vi nu har nået. Tunnelboremaskinen har i de seneste måneder gravet sig vej og omdannet Nørrebros undergrund til ny metrotunnel. Vi er stolte af at kunne præsentere dette store skridt i anlæggelsen af Cityringen, siger Erik Skotting, teknisk direktør i Metroselskabet.

Ny tunnelboremaskine samles
Forud for gennembruddet har man gennemført ekstra forseglinger og ekstra tests for at sikre, at grundvandet blev holdt ude.

Boremaskinen Nora får nu et kort og tiltrængt hvil på Nørrebros Runddel, hvor den skal gennemgå en række servicetjek. Derefter går turen videre frem mod næste station ved Nuuks Plads.

Cityringens anden tunnelboremaskine, som vil blive døbt Tria, er i øjeblikket ved at blive samlet på bunden af skakten i Nørrebroparken. Den ventes at blive sendt af sted på sin rejse i begyndelsen af december.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094