23948sdkhjf

400 millioner klar til landsbyfornyelse

Landsbyer med under 3.000 indbyggere skal nu i gang med at søge penge til nedrivning, istandsættelse og oprydning.
Fra 1. januar er de første 200 millioner fra Pulje til Landsbyfornyelse klar til at blive brugt til at løfte landsbyer landet over. Pengene kan blandt andet bruges til at rive udtjente rønner ned, til istandsættelse og oprydning.

For at gøre det nemt at bruge midlerne har Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter netop udsendt en informationspakke med en vejledning til kommunerne og en pjece til borgerne, der gør det enkelt at finde den rigtige løsning.

- Med 200 millioner i 2014 og det samme i 2015 sørger regeringen for, at der er penge til en massiv indsats i vores landsbyer. Mange steder er der et stort behov, og jeg vil opfordre kommunerne til at lave en klar strategi, så vi sikrer landsbyer en positiv udvikling i alle dele af landet, siger minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen.

Målrettet indsats gør en forskel
Kommunerne skal i gang med at lave strategier for anvendelse af midlerne og ejerne af de faldefærdige huse i de små byer, skal i gang med at søge penge. Informationspakken skal gøre det nemt at gå til opgaven og få del i de mange penge.

Udover de 400 millioner til landsbyfornyelse er der også mulighed for at anvende de midler til bygningsfornyelse og områdefornyelse, som kommunerne i øvrigt har til rådighed.

- Vi ved, at en målrettet indsats gør en forskel for de små samfund. Det kan være, at forsamlingshuset skal sættes i stand, at der skal rives et par rønner ned og fjernes noget skrot, men så ser vi også gode eksempler på, at man kan få stigende huspriser og tilflytning. Med informationsmaterialet i hånden kan både borgerne og kommunerne få et let tilgængeligt overblik over, hvordan de kan bruge puljemidlerne, siger Carsten Hansen.

Fakta:
Pulje til Landsbyfornyelse blev vedtaget som en del af VækstplanDK. Pengene kan bruges af 70 kommuner, med landsbyer under 3000 indbyggere, til følgende aktiviteter:

Istandsættelse af nedslidte private udlejningsboliger, ejer- og andelsboliger, forsamlingshuse og erhverv beliggende i bygninger, der indeholder både beboelse og erhverv

Nedrivning af nedslidte boliger og erhvervsbygninger

Fjernelse af skrot og affald på boligejendomme

Kommunalt opkøb af nedslidte ejendomme med henblik på istandsættelse eller nedrivning

Ombygning af erhverv til udlejningsboliger

Læs mere på Ministeriets hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078