23948sdkhjf

Ny 8.000 m² campus i Esbjerg

Bestyrelsen hos Syddansk Universitet har godkendt planerne om at få fælles adresse med professionshøjskolen University College Syddanmark. Byggeriet har et budget på 127 mio. kr.
Studerende ved Syddansk Universitet i Esbjerg og Professionshøjskolen University College Syddanmark flytter sammen. Det er nu en kendsgerning, efter at bestyrelsen på Syddansk Universitet i mandags gav grønt lys for universitetets planer om at flytte fra de nuværende bygninger på Niels Bohrs Vej.

I stedet skal universitetet opføre en helt ny bygning i et andet område af Esbjerg, som bygges sammen med University College Syddanmark. Bygningen forventes at blive på omkring 8.000 m² og skal stå klar til semesterstart i 2016. Den nye fælles campus får plads til 5.000 studerende.

Byggeri til 127 mio. kr.
Birthe Fris Mortensen ser frem til, at Syddansk Universitet flytter ind på Degnevej, hvor det kommende byggeri skal opføres. Det er budgetteret til at koste 127 mio. kr.

Når planerne har kunnet gennemføres så forholdsvis hurtigt, skyldes det ifølge Birthe Friis Mortensen og Jens Oddershede blandt andet, at de har mødt stor opbakning hos Esbjerg Kommune, som støtter sammenflytningen både moralsk og økonomisk.

Kan dele faciliteter
Der bliver ikke blot tale om et naboskab. De to uddannelsesinstitutioner vil samarbejde på en række områder, og det er første gang, at et universitet og en professionshøjskole knytter sig så tæt sammen.

Tilsammen har de to uddannelsesinstitutioner mere end tyve uddannelser, og de er allerede ved at diskutere en fælles idrætsuddannelse samt en social uddannelse.

Det kommende naboskab giver desuden muligheder for at dele faciliteter som auditorier, undervisningslokaler, bibliotek, kantine samt et nyt idrætsanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079