23948sdkhjf

150 nye ungdomsboliger på vej i Kolding

To projekter med sammenlagt 150 ungdomsboliger er på vej ved Campusområdet i Kolding, og flere byggerier kan følge efter.
Det ene kompleks med ungdomsboliger skal ligge ved Teglgårdsvej umiddelbart syd for Skamlingvejen, mens det andet skal opføres i Design City i Kolding. Bag de to projekter står to almennyttige boligselskaber – henholdsvis Domea og Lejerbo.

På et ekstraordinært møde i Teknik- og Boligudvalget den 18. december besluttede politikerne at arbejde videre med to konkrete forslag.

Byrådet i Kolding har afsat 6 mio. kr. i 2015 og 10 mio. kr. i 2016 i kommunalt grundkapitalindskud til opførelse af nye almennyttige ungdomsboliger. Teknik- og Boligudvalget lægger op til, at de to beløb deles ligeligt mellem de to projekter. Samtidig giver politikerne udtryk for, at de ønsker yderligere midler afsat til ungdomsboliger i Budget 2015.

Første boliger kan være klar i sommeren 2015
Begge projekter kommer til at indeholde forskellige typer af ungdomsboliger – 1-, 2- og 3-værelsers boliger. Foruden boliger vil begge byggerierne indeholde forskellige fællesfaciliteter. I sin projektbeskrivelse fortæller Lejerbo, at det vil være muligt at have boligerne klar til indflytning til studiestart i sommeren 2015.

Et tredje projektforslag fra selskabet Bovia med ungdomsboliger på den såkaldte Gimbelgrund på Sdr. Havnegade kræver en ny lokalplan, og den planlægning har Teknik- og Boligudvalget nu anbefalet Plan- og Miljøudvalget at sætte i gang.

De tre projekter er resultatet af den invitation, som kommunen sendte ud i efteråret. Her blev kommunens almene boligselskaber inviteret til at komme med forslag til nye almene ungdomsboliger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14