23948sdkhjf

Plan for nyt bycenter i Middelfart

Planlægning forud for et nyt bycenter ved Østergade og Havnegade i Middelfart, som skal rumme boliger, butikker og rådhus, sættes nu i gang.
Middelfart Kommune har besluttet at igangsætte planlægningen af et bycenter ved Østergade og Havnegade.

Bycentret, som kommer til at ligge i tæt
Fakta - Nyt bycentrum og Rådhus
Anvendelse: Rådhus, butikker og boliger
Bygningsareal: ca. 16.500 m²
Højder: 2½-8 etager/10-28 m²
Grundstørrelse: 9.853 m²
Andet: Rådhuset opføres som DGNB-certificeret
bæredygtigt byggeri
tilknytning til havnefronten, gågaden, Kvickly mv., skal rumme både rådhus, butikker og boliger. Der skal også sikres offentligt tilgængelige opholdsarealer, så området bliver en attraktiv del af bylivet og til glæde for borgerne og byens gæster.

Det planlagte byggeri vil bestå af cirka 7.500 m² rådhus/administration, cirka 3.000 m² butikker og cirka 6.000 m² boliger svarende til en samlet bebyggelsesprocent på cirka 190. Al eksisterende bebyggelse forudsættes nedrevet. Det nye bycenter tænkes udformet med en tidsløs arkitektur og varierende bygningshøjder fra 2½ - 8 etager (12-28 m). Dog kan bebyggelse på 28 m kun etableres som en afgrænset punkthusbebyggelse.

I forbindelse med opstart af planarbejdet efterlyser kommunen idéer og forslag til planlægningen, der skal indgå som input til udarbejdelsen af et fornyet plangrundlag. Høringsfasen løber indtil den 13. januar 2013.

Når Byrådet har behandlet de indkomne idéer og forslag, bliver der en ny høringsperiode på 8 uger, hvor planforslagene offentliggøres. Denne høring forventes at ligge i foråret 2014. Den endelige vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan forventes at ske ca. medio 2014.

Læs mere på middelfart.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094