Byggeri Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  
 

Tagpap det arkitektoniske valg

De seneste år har tagpap vundet meget frem i dansk byggeri. Stadig flere har fået øjnene op for tagpappens gode egenskaber...

De seneste år har tagpap vundet meget frem i dansk byggeri. Stadig flere har fået øjnene op for tagpappens gode egenskaber. Både arkitekter og stilbevidste boligejere vælger ofte tagpap på grund af den smukke rolige tagflade og tagpaptagets minimalistiske udtryk.

Tagpap er en klassisk tagbelægning, som fremhæver bygningens personlighed og detaljer. Desuden er det et tidløst og råt materiale, som giver en flot finish. Materialet udmærker sig ved, at det er meget let at skære, forme og bearbejde.

En anden vigtig grund til tagpappens stigende popularitet de seneste år er, at de førende tagpapproducenter har investeret mange ressourcer i både at forbedre eksisterende produkter og udvikle helt nye tidssvarende tagpapprodukter.

Tagpap i fortid, nutid og fremtid

- I dag vælger kunderne både tagpap i forbindelse med renoveringer af traditionelle parcelhuse fra 60´erne og 70´erne, og når de bygger nye spændende huse med anderledes, kreative tagkonstruktioner siger produktchef Klaus Røder fra Icopal A/S.

Han forklarer, at specielt løsningen med listedækning, er blevet meget populær blandt arkitekter og boligejere gennem de seneste år. Listedækningen giver taget struktur og rene linier, uden at være dominerende for helhedsindtrykket. Derfor er det en meget smuk løsning til en pudset eller kalket facade.

Let vedligeholdelse

Salgschef Jørgen Stubbegård Nielsen, STARK Stürup Trælast, Helsingør fremhæver tagpap som en næsten vedligeholdelsesfri tagbelægning:

- Fra fabrikken er tagpap udført med et beskyttelseslag på oversiden, en såkaldt skiferbestrøning. Ved at valse skifergranulat ned i tagpappen får man en meget stærk overflade, som beskytter asfalten effektivt. Det betyder, at der er en meget fin beskyttelse mod sollys og det almindelige vejrlig.

Alger og andre belægninger er der normalt ingen grund til at gøre noget ved, da det ikke skader taget. Ønsker man alligevel at rense sit tag for grønne belægninger, kan man behandle taget med belægningsrens og eventuelt efterfølgende friske farven op med tagasfalt.

Kilde: STARK


Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 23.227 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:
Har din virksomhed lærlinge?
Kommentarer (0) | Se tidligere


Se alleLokalnyheder - Hele landet Ændre område

Skolerenovering stiger til over det dobbelte

19. september 2014 14:30

Det vil koster 22 millioner kroner at få Tommerup Skole i ordentlig stand, lyder ny vurdering. Sidste år var tallet 10 millioner kroner.

Bæredygtigt strandkulturhus rejser sig på Amager Strandpark

19. september 2014 13:45

Råhuset er færdigt med søjler og spær i svære limtræsbjælker på det nye strandkulturhus i Amager Strandpark, som Adserballe & Knudsen udfører i hovedentreprise.

Nye boliger på vej til Bækketoften

19. september 2014 14:30

Horsens-tegnestuen Skala Arkitekter er efter spændende brugerinddragelse nu i gået i gang med at tegne de 22 nye boliger til beboerne på døgntilbuddet Bækketoften i Hedensted.

Navn på vinder af Multiarena Aabenraa

19. september 2014 10:00

Vinderen af projektkonkurrencen om Multiarena Aabenraa afsløres samme dag, som Aabenraa Kommune fejrer Arkitekturens Dag, den 7. oktober.

Hvidovre Hospital ombygger 2.500 m²

19. september 2014 07:00

På Hvidovre Hospital skal 2.500 m² på Funktions- og Billeddiagnostisk Enhed ombygges og moderniseres. En storentreprise på projektet udbydes nu.

Entreprenør har store forventninger til supersygehus

19. september 2014 09:22

De afledte effekter ved opførelsen af det nye universitetshospital ved Aalborg vil skabe job i byggebranchen langt ned i Jylland.

Tre konsortier konkurrerer om Femern-strøm

19. september 2014 10:10

For at sikre strømforsyningen til Femern-tunnelen skal der bygges transformerstationer på en måde, som ikke er set før i Danmark. Tre konsortier er netop prækvalificeret til opgaven.

Nyrenoveret kulturhus slår dørene op

19. september 2014 10:20

Renoveringen af tinghuset i Fjerritslev, der fungerer som kulturhus, er slut. I dag inviterer kulturhuset så indenfor.

Messe vil fange boligejerne

18. september 2014 13:55

Kulturcenter Limfjord i Skive slår dørene op til en Bolig- og Energimesse, der kan være en kærkommen inspiration for boligejerne, som går med tanker om energieffektiviseringer.

Hurtigt arbejde på Vestfyn

18. september 2014 14:00

Tredje spor på Den Fynske Motorvej mellem Nørre Aaby og Middelfart indvies den 6. oktober, flere måneder tidligere end planlagt.

Se alleMedlemmernes egne nyheder

Erfa Engineering Forum hos Cad-Q den 29. oktober

19. september 2014 11:38
Cad Quality A/S

Deltag i er­faring­sudveks­ling på Cad-Q Erfa Engineering Forum 29. oktober 2014

AN Emballage & Tømrer ApS bygger ny lagerhal.

19. september 2014 10:23
AN Emballage & Tømrer ApS

Den mere en 20 årige virksomhed AN Emballage & Tømrer ApS udvider deres lager kapacitet pga. pladsmangel.

Ny elektronisk tæller fra Elesa-Ganter

19. september 2014 10:49
Brd. Klee A/S

DD51-EType DD51-E er en ny batteridrevet elektronisk tæller i tæthedklasse IP65 eller IP67.

19. september 2014
18. september 2014
17. september 2014