Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik
 

Tagpap det arkitektoniske valg

De seneste år har tagpap vundet meget frem i dansk byggeri. Stadig flere har fået øjnene op for tagpappens gode egenskaber...

De seneste år har tagpap vundet meget frem i dansk byggeri. Stadig flere har fået øjnene op for tagpappens gode egenskaber. Både arkitekter og stilbevidste boligejere vælger ofte tagpap på grund af den smukke rolige tagflade og tagpaptagets minimalistiske udtryk.

Tagpap er en klassisk tagbelægning, som fremhæver bygningens personlighed og detaljer. Desuden er det et tidløst og råt materiale, som giver en flot finish. Materialet udmærker sig ved, at det er meget let at skære, forme og bearbejde.

En anden vigtig grund til tagpappens stigende popularitet de seneste år er, at de førende tagpapproducenter har investeret mange ressourcer i både at forbedre eksisterende produkter og udvikle helt nye tidssvarende tagpapprodukter.

Tagpap i fortid, nutid og fremtid

- I dag vælger kunderne både tagpap i forbindelse med renoveringer af traditionelle parcelhuse fra 60´erne og 70´erne, og når de bygger nye spændende huse med anderledes, kreative tagkonstruktioner siger produktchef Klaus Røder fra Icopal A/S.

Han forklarer, at specielt løsningen med listedækning, er blevet meget populær blandt arkitekter og boligejere gennem de seneste år. Listedækningen giver taget struktur og rene linier, uden at være dominerende for helhedsindtrykket. Derfor er det en meget smuk løsning til en pudset eller kalket facade.

Let vedligeholdelse

Salgschef Jørgen Stubbegård Nielsen, STARK Stürup Trælast, Helsingør fremhæver tagpap som en næsten vedligeholdelsesfri tagbelægning:

- Fra fabrikken er tagpap udført med et beskyttelseslag på oversiden, en såkaldt skiferbestrøning. Ved at valse skifergranulat ned i tagpappen får man en meget stærk overflade, som beskytter asfalten effektivt. Det betyder, at der er en meget fin beskyttelse mod sollys og det almindelige vejrlig.

Alger og andre belægninger er der normalt ingen grund til at gøre noget ved, da det ikke skader taget. Ønsker man alligevel at rense sit tag for grønne belægninger, kan man behandle taget med belægningsrens og eventuelt efterfølgende friske farven op med tagasfalt.

Kilde: STARK


Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 23.229 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleLokalnyheder - Hele landet Ændre område

Nedrivningsfirma klar til at fjerne øjebæ i Odense

20. oktober 2014 13:45

I november indleder NJ Gruppen nedrivningen af Cinemaxx-bygningen ved Vesterport i Odense, som har stået tom i adskillige år.

Ja til nyt byggemarked i Juelsminde

20. oktober 2014 14:00

Kæden Jem & Fix har fået grønt lys af udvalget for teknik i Hedensted Kommune til at gå videre med planerne for en ny butik i Juelsminde.

Arkil har fjernet 17.000 tons jord i Haderslev

20. oktober 2014 10:15

Entreprenøren er snart færdig med at udføre separatkloakering i Trækvarteret i Haderslev.

Endnu et boligtårn ved Aalborgs havnefront

20. oktober 2014 09:55

Himmerland Boligforenings planer om 3.700 kvadratmeter ungdomsboligbyggeri ved Nyhavnsgade i Aalborg får grønt lys af byrådet.

Virksomheder i skarp træning for at vinde offentlige udbud

20. oktober 2014 09:40

Alle pladser er fyldt op, når Silkeborg kommune den 21. oktober klæder virksomhederne på til at skrive vindertilbud i de kommunale udbudsrunder.

Stor skoleudbygning i København

20. oktober 2014 09:20

Københavns kommune udbyder hovedentreprisen på knap 3.500 kvadratmeter udbygning og 550 kvadratmeter renovering af Katrinedals Skole.

Plan om 110 nye boliger ved Flyvestation Værløse

20. oktober 2014 09:05

På området ved og omkring det tidligere Jonstrup Seminarium nær Værløse kan der med en ny lokalplan opføres 110 nye boliger.

Danmarks højeste tårn i Odense?

20. oktober 2014 08:35

En projektgruppe har planer om at bygge et 244 meter højt tårn med restaurant og udkigspost, kaldet Odinstårnet, hvor Odense Universitetshospital ligger i dag.

Fastfood-tømrer på egne ben

20. oktober 2014 08:15

52-årige Jørgen Pedersen etablerer egen tømrerforretning i Biersted. Han har lavet mange McDonald’s restauranter.

Gammel tømmerhandel skal være luksuslejligheder

17. oktober 2014 13:45

I Aarhus-bydelen Risskov har Byggefirmaet Regnbueparken planer om at bygge 28 luksuslejligheder.

Se alleMedlemmernes egne nyheder

Ledelse af vi­densme­darbej­dere - Lyt og involvér

20. oktober 2014 11:00
Hartmanns A/S

Konsulenthuset Hartmanns har bidraget med artiklen 'Ledelse af vi­densme­darbej­dere - Lyt og involvér' til magasinet Ledelse i udvikling. Artiklen still ...

Ny Video fra Alumeco

20. oktober 2014 10:40
Alumeco A/S

I vores video præsenterer vores CEO Jan Berthel vores nye vision.

dansk vingård i Italien - Piemonte

20. oktober 2014 10:45
iMall A/S

Skal årets julevin være noget ekstraordinært ?? En vin hvor din kunde, når at tænke.. Her er jeg værdsat... Giv en TOP vin, hvor du også kan fortælle en lille historie om et DANSK vinhus i Piemonte -

20. oktober 2014
17. oktober 2014
16. oktober 2014