Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik
 

Tagpap det arkitektoniske valg

De seneste år har tagpap vundet meget frem i dansk byggeri. Stadig flere har fået øjnene op for tagpappens gode egenskaber...

De seneste år har tagpap vundet meget frem i dansk byggeri. Stadig flere har fået øjnene op for tagpappens gode egenskaber. Både arkitekter og stilbevidste boligejere vælger ofte tagpap på grund af den smukke rolige tagflade og tagpaptagets minimalistiske udtryk.

Tagpap er en klassisk tagbelægning, som fremhæver bygningens personlighed og detaljer. Desuden er det et tidløst og råt materiale, som giver en flot finish. Materialet udmærker sig ved, at det er meget let at skære, forme og bearbejde.

En anden vigtig grund til tagpappens stigende popularitet de seneste år er, at de førende tagpapproducenter har investeret mange ressourcer i både at forbedre eksisterende produkter og udvikle helt nye tidssvarende tagpapprodukter.

Tagpap i fortid, nutid og fremtid

- I dag vælger kunderne både tagpap i forbindelse med renoveringer af traditionelle parcelhuse fra 60´erne og 70´erne, og når de bygger nye spændende huse med anderledes, kreative tagkonstruktioner siger produktchef Klaus Røder fra Icopal A/S.

Han forklarer, at specielt løsningen med listedækning, er blevet meget populær blandt arkitekter og boligejere gennem de seneste år. Listedækningen giver taget struktur og rene linier, uden at være dominerende for helhedsindtrykket. Derfor er det en meget smuk løsning til en pudset eller kalket facade.

Let vedligeholdelse

Salgschef Jørgen Stubbegård Nielsen, STARK Stürup Trælast, Helsingør fremhæver tagpap som en næsten vedligeholdelsesfri tagbelægning:

- Fra fabrikken er tagpap udført med et beskyttelseslag på oversiden, en såkaldt skiferbestrøning. Ved at valse skifergranulat ned i tagpappen får man en meget stærk overflade, som beskytter asfalten effektivt. Det betyder, at der er en meget fin beskyttelse mod sollys og det almindelige vejrlig.

Alger og andre belægninger er der normalt ingen grund til at gøre noget ved, da det ikke skader taget. Ønsker man alligevel at rense sit tag for grønne belægninger, kan man behandle taget med belægningsrens og eventuelt efterfølgende friske farven op med tagasfalt.

Kilde: STARK


Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 23.750 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleLokalnyheder - Hele landet Ændre område

Sådan ser lejeboligerne ud

27. november 2014 10:30

Arkitekterne bag det kommende byggeri i Nørhalne har udarbejdet 3D-tegning af byggeriet

Første spadestik til nyt vartegn i Stevns Kommune

27. november 2014 10:19

Ved Stevns Kridtbrud er man netop gået i gang med at bygge et særligt pejlemærke. Norrøn Arkitekter har slået stregerne til pejlemærket.

Kurven knækket i Aarhus: Puklen af byggesager bliver mindre

27. november 2014 09:49

For første gang i ti år afgør Aarhus Kommune flere byggesager end kommunen modtager. Pr. 1. januar 2015 kommer byggesagsafdelingen takket være flere ansatte op i et højere gear, og dermed er den negative udvikling vendt.

Raunstrup forlænger samarbejde med Vejle Kommune

27. november 2014 09:41

Raunstrup forlænger aftale om udførelse af tømrerarbejde på kommunens administrative bygninger med Vejle Kommune.

Kommune indgår forlig med Halsskov Maritime By

27. november 2014 09:31

Forliget medfører, at den omtalte grund tilbageskødes til Slagelse Kommune, hvorefter kommunen har 100 % råderet over grunden. I forliget på ca. 15 mio. kr. indgår en forligssum samt kommunens købesum for tilbagekøb af grunden.

Holstebro indvier ny busterminal

27. november 2014 07:00

Fredag indvies den ombyggede busterminal ved Holstebro Banegård. Bag ombygningen står entreprenørfirmaet Ivan Jakobsen samt Sweco Architects og Cowi.

DGNB på tapetet i Vesthimmerland

27. november 2014 07:00

Hvordan griber håndværkere bæredygtigt byggeri an? Det sætter Vesthimmerland Kommune fokus på med et fyraftensmøde den 9. december.

Spot forretningsmuligheder i klimatilpasning

26. november 2014 14:05

De stigende regnmængder giver anlægsfirmaer og kloakmestre nye muligheder. Vejle Spildevand inviterer til møde om, hvordan firmaerne kan blive del af kommunens klimatilpasningsindsats.

Nok en entreprise på Næstveds nye omfartsvej

26. november 2014 10:40

Nu udbydes endnu en stor entreprise på omfartsvejen, Vejdirektoratet bygger ved Næstved for at forbedre de regionale og lokale trafikforhold.

Byggesager bliver gebyrfri i Slagelse

26. november 2014 10:20

Fra den 1. januar bliver det gratis at få en byggetilladelse i Slagelse Kommune, som dropper gebyrerne på alle byggesager i hele 2015.

Se alleMedlemmernes egne nyheder

Bravida vil sænke ind­købsom­kostnin­gerne med 10 % gennem samlet indkøb og partnerskaber

27. november 2014 13:22
Bravida Danmark A/S

Bravida indleder nu et langsigtet arbejde for at opbygge en stærkere leverandørbase med færre leverandører på nordisk og nationalt niveau.

Har I set DR's program om nudging? Læs mere om fænomenet nudging her

27. november 2014 13:05
CRECEA A/S

Kan man få flere medarbejdere til at bruge høreværn ved at udsætte dem for nudging - små kærlige puf? Ja, lyder det fra CRECEA, der i lang tid med sto ...

Le­gio­nella-­tema­dag 2014: Lav­tempe­raturf­jernvar­me og le­gio­nellap­roble­matik - 8. december i Aarhus

27. november 2014 13:12
Teknologisk Institut - Energi og Klima

Fjern­varme­leve­randø­rerne vil gerne sænke frem­løbstem­pera­turen for at minimere e­nergi­forbru­get. Men over for dette ønske har stået kravet om høj fremlø ...