Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  


Tagpap det arkitektoniske valg

De seneste år har tagpap vundet meget frem i dansk byggeri. Stadig flere har fået øjnene op for tagpappens gode egenskaber...

De seneste år har tagpap vundet meget frem i dansk byggeri. Stadig flere har fået øjnene op for tagpappens gode egenskaber. Både arkitekter og stilbevidste boligejere vælger ofte tagpap på grund af den smukke rolige tagflade og tagpaptagets minimalistiske udtryk.

Tagpap er en klassisk tagbelægning, som fremhæver bygningens personlighed og detaljer. Desuden er det et tidløst og råt materiale, som giver en flot finish. Materialet udmærker sig ved, at det er meget let at skære, forme og bearbejde.

En anden vigtig grund til tagpappens stigende popularitet de seneste år er, at de førende tagpapproducenter har investeret mange ressourcer i både at forbedre eksisterende produkter og udvikle helt nye tidssvarende tagpapprodukter.

Tagpap i fortid, nutid og fremtid

- I dag vælger kunderne både tagpap i forbindelse med renoveringer af traditionelle parcelhuse fra 60´erne og 70´erne, og når de bygger nye spændende huse med anderledes, kreative tagkonstruktioner siger produktchef Klaus Røder fra Icopal A/S.

Han forklarer, at specielt løsningen med listedækning, er blevet meget populær blandt arkitekter og boligejere gennem de seneste år. Listedækningen giver taget struktur og rene linier, uden at være dominerende for helhedsindtrykket. Derfor er det en meget smuk løsning til en pudset eller kalket facade.

Let vedligeholdelse

Salgschef Jørgen Stubbegård Nielsen, STARK Stürup Trælast, Helsingør fremhæver tagpap som en næsten vedligeholdelsesfri tagbelægning:

- Fra fabrikken er tagpap udført med et beskyttelseslag på oversiden, en såkaldt skiferbestrøning. Ved at valse skifergranulat ned i tagpappen får man en meget stærk overflade, som beskytter asfalten effektivt. Det betyder, at der er en meget fin beskyttelse mod sollys og det almindelige vejrlig.

Alger og andre belægninger er der normalt ingen grund til at gøre noget ved, da det ikke skader taget. Ønsker man alligevel at rense sit tag for grønne belægninger, kan man behandle taget med belægningsrens og eventuelt efterfølgende friske farven op med tagasfalt.

Kilde: STARK


Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 23.268 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:
Har din virksomhed lærlinge?
Kommentarer (0) | Se tidligere


Se alleLokalnyheder - Hele landet Ændre område

Frederikssund klar med millioner til svømmehal-renovering

1. oktober 2014 10:20

Med budgettet for 2015 står politikerne i Frederikssund kommune klar med 17 millioner til renovering af kommunens svømmehaller.

Tocifret millionregning for bro-kollaps

1. oktober 2014 10:06

Prisen for lørdagens sammenstyrtning af en bro over Helsingørmotorvejen koster mere end 20 millioner kroner. Oprydningsarbejdet var mere krævende end antaget.

Ny Nørreport åbner over jorden

1. oktober 2014 09:43

Efter godt to et halvt års lukning bliver der i dag den 1. oktober igen åbnet for gennemkørende biltrafik forbi Nørreport. Lukningen for bilister har sparet 18 måneder og et tocifret millionbeløb.

Plejehjem på vej i Asaa

1. oktober 2014 09:20

Brønderslev byråd har vedtaget plangrundlaget for et nyt plejehjem i Asaa med forventet 24-36 plejeboliger.

Håndværkermøde i Struer

1. oktober 2014 09:05

Struer Kommunes præsenterer i dag den 1. oktober sine planer for næste år, og hvad håndværkere kan byde ind med.

14 meter høj betonvæg på plads ved nyt biomasseanlæg

1. oktober 2014 08:45

Sønderborg Fjernvarme er netop nu i gang med at opføre et nyt brændsels-fleksibelt biomasseanlæg. Bygningsentreprisen udføres af Chr. Johannsen A/S, som har otte mand på pladsen til at støbe betonvægge in situ.

Lego i kontakt med arkitekter om parkeringshus

30. september 2014 13:45

For at give plads til besøgende til oplevelseshuset Lego House i Billund vil Lego nu bygge et parkeringhus med 300-350 p-pladser.

HB Trapper har fundet det rette miks

30. september 2014 14:00

Trappe- og altanproducenten HB Trapper A/S flytter Sjællands-afdelingen til nyistandsatte lokaler på Søborg Hovedgade 3 i Dyssegård.

Grønt lys til mere kontorbyggeri på Middelfart havn

30. september 2014 14:30

Udbygningen af området ved Turbinehallen i Middelfart kan med en ny lokalplan fortsætte med nybyggeri i op til 16 meters højde.

Aarhus-entreprenør bygger etageejendom i København

30. september 2014 10:12

På Nørrebro i København opfører det aarhusianske entreprenørfirma Q-Construction A/S en ny etageejendom i fem etager.

Se alleMedlemmernes egne nyheder

SWEDOOR videreudvikler fleksibel dørkarm

1. oktober 2014 09:00
JELD-WEN A/S

SWEDOOR lancerer nu Flex+Karm – en ny dørkarm af høj kvalitet, som er et eksklusivt alternativ til standardkarme. Samtidig introducerer dørproducenten også en ny type kategorisering af karme.

Region Midtjyllands bedste tag­dækker­lærlin­ge er kåret

1. oktober 2014 00:00
Learnmark Horsens

Vinderne af re­gions­mesters­kabet for tag­dækker­lærlin­ge i Region Midtjylland er: Daniel Rahbæk Storm, lærling hos Sørens Tagdækning ApS i Aulum og Chris ...

Prækvalificeret til re­nove­ringsop­gave i Frederikssund

1. oktober 2014 00:00
B. Nygaard Sørensen A/S

B. Nygaard Sørensen A/S er endnu en gang blevet prækvalificeret til en spændende re­nove­ringsop­gave - denne gang for Boligselskabet Rosenvængets afdeling 0816 Birkevænget i Frederikssund for DOMEA.

30. september 2014