23948sdkhjf

Nærmere omdannelse af Aalborg Nordhavn

Aalborg Byråd har godkendt planforslag, der giver mulighed for ny bebyggelse på op mod 15.700 m² på Nordhavnen i Nørresundby.
Siden Aalborg Havn i 2012 satte et område øst for Limfjordsbroen i Nørresundby til salg har der været ny næring til en drøftelse om omdannelse af hele Nørresundbys østlige havnefront fra Limfjordsbroen til Limfjordstunnellen.

Målet med omdannelsen af Nordhavnen er at skabe et nyt, attraktivt byområde med boliger og erhverv i samspil med byrum, som dermed er med til at skabe et mangfoldigt og levende bymiljø.

Aalborg Byråd har med godkendelsen af lokalplanforslag kommuneplantillæg samt 'Redegørelse for bæredygtighed' givet ny næring til processen

I forslaget til lokalplan skabes rammerne for, at Nordhavnen kan omdannes til et område med blandede byfunktioner og rekreative opholdsarealer. Ifølge forslaget kan der opføres ny bebyggelse med et samlet bruttoetageareal på maksimalt 15.700 m². Bebyggelsen tænkes fordelt med cirka 1.040 m² dagligvarebutik, cirka 4.130 m² til kontorerhverv, butik og boliger, cirka 2.970 m² hotel/restaurant/konference og cirka 7.020 m² boliger.

Baggrund
Aalborg Havn satte i starten af 2012 arealet lige øst for Limfjordsbroen på Nørresundby Havnefront til salg. I udbudsmaterialet var der fra sælgers side opbakning til at ville medvirke til at fremme en lokalplan, der med en bebyggelsesprocent på maksimalt 125 muliggør boliger, kontorer, butikker og en dagligvarebutik. Arealet er solgt til en privat bygherre, og handlen er betinget af en lokalplan, der muliggør byggeri i form af hotel, restaurant, en dagligvarebutik samt bolig- og kontorbyggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111