23948sdkhjf

Autorisationslovforslag på tyndt grundlag

Om få dage mødes en stor del af byggebranchen med politikerne for – igen – at diskutere regeringens forslag til ny autorisationslovgivning på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet.
KLUMME: Forslaget blev stemt ned ved 1. behandlingen i Folketingen den 5. november 2013, og på den baggrund har Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ganske fornuftigt valgt at invitere til høring på Christiansborg.

I installationsbranchen er vi enige – vi synes, det er et dårligt og på mange områder ganske unødvendigt og ufornuftigt lovforslag, der devaluerer fagligheden, forringer sikkerheden og reducerer det generelle kompetenceniveau på autorisationssområderne. Det har vi sagt igen og igen både i pressen og direkte til minister og ordførere.

Det er vigtigt for mig at understrege, at vi er meget åbne over for ændringer, der øger konkurrencen og gavner forbrugeren, men vi må ikke gå på kompromis med sikkerheden hverken for forbrugeren eller bygningen. Og i DS Håndværk & Industri kan vi ikke stå inde for den nuværende form af lovforslaget, som vi mener er uden hensyntagen til branchens indvendinger.

Hele grundlaget bygger på et tyndt fundament, og vi har i branchen flere gange forgæves efterspurgt:

- Dokumentation for regeringens påståede manglende konkurrence på autorisationsområderne
- Ulykkesstatistikker på autorisationsområderne (kun gasområdet er tilgængeligt)
- Information om kompetenceniveau – hvad kræver det uddannelsesmæssigt at gå fra bygningsmaler til el-boliginstallatør?

DS Håndværk og Industri har i samarbejde med den øvrige branche på flere områder foreslået forenklinger af det eksisterende autorisationssystem, der både vil give forbedret konkurrence og fastholde den nuværende sikkerhed i branchen, men det har regeringen valgt at sidde overhørigt.

Det er skræmmende at se et lovforslag, der tager så lidt hensyn til branchens indvendinger, som det vi ser her. Jeg kan kun håbe, at juleferien har givet ministeren og regeringspartiernes ordførere ro og tid til at mærke efter, om det nu virkelig er den rigtige vej at gå, eller om det måske var en idé at spise lidt brød til og lytte efter og anerkende den viden, erfaring og konstruktive tilgang, en enig branche tilbyder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109