23948sdkhjf

Første del af belysningsprojekt på plads i Kolding

De næste fire år bliver 75 % af Kolding kommunes gadebelysning udskiftet med LED-belysning. De første strækninger er på plads.
Sidste år igangsatte Kolding kommune sammen med Trefor et omfattende renoveringsprojekt af kommunens gadebelysning. Aftalen indeholder fire års renovering og en 15 års driftsaftale mellem Trefor Entreprise og Kolding Kommune.

Aftalen, som har en værdi på mere end 85 mio. kr., omfatter i alt 15.000 armaturer, hvilket svarer til cirka 75 procent af alle kommunens armaturer.

Læs mere: Trefor vinder LED-opgave til 85 mio. kr.

Ud over at udskifte de mest energiforbrugende armaturer til LED vil alle eksisterende træmaster og gittermaster - samlet omkring 2.500 stk. - blive udskiftet til rørmaster af stål. Desuden bliver alle luftledninger, i alt 50 km., lagt i jorden. Alt i alt er der tale om et renoveringsprojekt af meget store dimensioner, som ikke bare giver besparelser på energi og økonomi, men også har andre positive effekter.

Første strækninger klar
- Vi forventer, at vi med den nye lyskilde, de nye master og med alle ledninger i jorden får en større stabilitet på belysningsanlægget, når vi er færdige med renoveringen, og så forventer vi ikke mindst en væsentlig forbedret kvalitet af belysningen, fortæller fagansvarlig Kim Bauenhøj fra By- og Udviklingsforvaltningen, der er kommunens koordinator på projektet.

Allerede nu kan man opleve noget af den nye belysning, blandt andet i området omkring Bramdrupskovvej, hvor renoveringen begyndte, og på Vejlevej, hvor udskiftningen er i gang.

Det er blandt andet den nye LED-lyskilde, som gør det muligt at udføre dette projekt i så stort et omfang. Energibesparelse, der opnås ved at skifte til de nye LED-armaturer, sikrer at renoveringen kan finansiere sig selv over de næste cirka 15 år. Forventningen er, at det gennemsnitlige energiforbrug på gadelyset vil være halveret i forhold til tidligere, når renoveringen er gennemført. På miljøkontoen giver det en besparelse på 1.430 ton CO2 om året, hvilket svarer til den årlige CO2-udledning fra cirka 500 parcelhuse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078