23948sdkhjf

Esbjerg skyder gang i ambitiøst byggeprojekt

Udbuddet af en 18.000 m² stor grund ved Esbjerg Havn er startskuddet til et af Esbjergs meste ambitiøse byggeprojekter i nyere tid; Esbjerg Strand.
Jorden er allerede klargjort til bebyggelse, og såvel pensionskassen, PensionDanmark, som offshore-virksomheden, Semco Maritime, har tilkendegivet deres interesse for grunden. PensionDenmark som bygherre, og Semco Maritime som lejer af en ny, fem etagers domicilbygning, der skal opføres på grunden.

- Der er tale om et meget vigtigt og fremsynet projekt for Esbjerg Kommune, som vil forvandle den nordlige ende af havnen til et nyt rekreativt område, med både lystbådehavn, grønne områder og domiciler for havnerelaterede virksomheder. Nu har vi en virksomhed, der vil byde på denne grund, og hvis alle formalia falder på plads, vil gravemaskinerne i princippet kunne gå i gang i starten af marts, siger borgmester Johnny Søtrup.

Investorinteresse sætter gang i domicilbyggeri
Projektet Esbjerg Strand har været undervejs i flere år, og borgmesteren er derfor meget tilfreds med, at startskuddet nu endeligt lyder.

- Vi har sådan set været klar til at gå i gang med Esbjerg Strand i længere tid. Nu har en konkret investor vist interesse for området, og det betyder at vi kan gå i gang med etableringen af det første domicil. Det er samtidig startskuddet til et helt nyt, enestående område, som vil binde havn og by tættere sammen, og som vil gavne borgerne i byen, men også vil give virksomhederne rigtig gode muligheder til at etablere sig i Esbjerg, siger Johnny Søtrup.

Steen Brødbæk, der er adm. direktør i Semco Maritime, er også meget tilfreds med planerne.

- Vi glæder os til at få en afklaring på vores fremtidige domicil, og vi lægger ikke skjul på, at en samlet løsning i en ny og smuk bydel med havn og hav lige uden for døren vil være det helt rigtige for os. Vi lægger også vægt på det positive i, at en professional aktør som PensionDanmark er parat til at gå ind i projektet med kapital og udviklingsekspertise, siger Steen Brødbæk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109