23948sdkhjf

Rådgivere frygter følgerne af DR-erstatning

Voldgiftsafgørelsen, hvor Niras blev dømt til at betale DR erstatning for et fejlprojekteret bobledæk, kan sende dønninger gennem rådgiverbranchen.
Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, har gransket dommen fra DR-sagen, og formand Jesper Nybo Andersen frygter, at det bliver nødvendigt at ændre den måde, branchen hidtil har indgået aftaler.

- En afgørelse som den her betyder, at vi vil anbefale medlemmerne at være meget tilbageholdende med at kvalitetssikre mindre opgaver, hvor der er et meget lille honorar og meget stor risiko. I hvert fald kan det være en idé at sørge for, at man har en kontrakt direkte med bygherren og ikke med en lille rådgiver, som man kan ende med at hæfte for, siger Jesper Nybo Andersen til Ingeniøren.

Ingen sammenhæng mellem betaling og ansvar
DR blev tilkendt en erstatning på 81 mio. kr. fra Niras. Det kontroversielle i sagen er dog, at det beløb langt overstiger de ansvarsbegrænsninger, der var indføjet i kontrakten. Bubbledeck Danmark vandt opgaven med at projektere bobledækkene i DR-Huset og arbejdede med en ansvarsbegrænsning på 1 mio. kr. De havde hyret Niras til at attestere projektgrundlaget, og i denne kontrakt var indføjet en ansvarsbegrænsning på 100.000 kr.

Jesper Nybo Andersen kalder erstatningsbeløbet absurd, når det sættes i forhold betalingen på opgaven, som formentlig ligger under 100.000 kr. og mener, at der efter dommen ikke længere er nogen sammenhæng mellem honorar og ansvar i den slags rådgivningsopgaver.

Samtidig frygter han, at afgørelsen vil sætte gang i andre sager, hvor bygherrer vil forsøge at få øget erstatningerne udover ansvarsbegrænsningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111