23948sdkhjf

Planlægning af plejecenter i ny Viborg-bydel indledt

En bred gruppe af interesseorganisationer kom med idéer og inspiration til det nye plejecenter med 70 boliger, som skal opføres i Viborgs nye bydel Banebyen.
De overordnede visioner bag det nye plejecenter er blandt andet at sikre et byggeri, der opføres fremtidssikret, så boligerne kan indrettes i forhold til også kommende generationers behov og ønsker og med mulighed for at indarbejde ny velfærdsteknologi.

Samtidig lægges der vægt på, at plejecentret skal opleves som hjemligt og skal ose af liv og glæde for beboere, pårørende og medarbejdere.

De i alt 70 boliger skal opføres i tilknytning til et nyt bycenter med sammenhæng til de 30 familieboliger i området.

Mere end 80 inviterede deltog den 20. januar i en inspirationsdag med oplæg og workshop om plejecentret i Banebyen. Dagen var arrangeret af Viborg Kommune i samarbejde med Boligselskabet Sct. Jørgen, der står bag opførelsen af centret. Blandt de inviterede var Ældrerådet, Handicaprådet, Ældre- og Sundhedsudvalget samt ledere og medarbejdere i Viborg Kommune.

En del af ny moderne bydel
Plejecentret bliver en del af en helt ny, moderne bydel tæt på centrum i Viborg, Banebyen.

International interesse
Danske plejehjem har internationalt ry, og planlægningen af det nye plejehjem i Banebyen følges tæt af kinesiske by-udviklere. Viborg Kommune indgik i 2013 en samarbejdsaftale med storbyen Chongqing, der blandt andet omfatter velfærdsteknologi og viden om ældrepleje m.v. Med på konferencen var derfor KPF-arkitekternes kinesiske samarbejdspartner i Shanghai. Erfaringer fra planlægning, brugerinddragelse og op-førelse af det nye plejecenter er dermed også med til at skabe grobund for eksport af danske velfærdssy-stemer.

- I Danmark har vi mange års erfaring med planlægning og indretning af plejeboliger og ikke mindst med brugerinddragelse, når der skal opføres nye boliger og plejecentre. Det gør byggeriet i Banebyen ekstra spændende, at det er en del af international erfaringsudveksling, slutter formand for Ældre- og Sundhedsudvalget Mette Nielsen.

Fakta - Viborg Baneby
Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde, der i de kommende år udvikles til en levende, banebrydende og bæredygtig bydel med sammenhæng til de omliggende byområder.

KPF-arkitekterne og Rambøll er totalrådgiverteamet bag byggeriet, som opføres af Boligselskabet Sct. Jørgen.

Efter planen skal det nye plejecenter slå dørene op for beboere i løbet af første halvår 2017.

Læs mere om Viborg Baneby på www.viborg.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078