23948sdkhjf

Venstre vil ensarte byggesagsbehandling

Det skal være lettere at gennemgå proceduren for byggesagsbehandlinger, lyder det fra Venstre, som overvejer at privatisere systemet.
Langsommelige og uensartede procedurer for byggesagsbehandling i de 98 danske kommuner er blandt de punkter, som flest aktører i byggeriet gerne så ændret i forbindelse med den byggepolitiske strategi, som regeringen præsenterer til sommer.

Men måske kommer ændringen allerede i forbindelse med forårets vækstpakke. I Børsen Lørdag åbner Venstres erhvervsordfører, Jacob Jensen, i hvert fald op for debatten.

- Det handler om at trykke på for flere investeringer, og det handler om, at vi fjerner nogle barrierer, der er, for at de her investeringer kører igennem hurtigt, smidigt og uden de store omkostninger, siger han med henvisning til de forskellige procedurer i kommunerne.

Socialdemokraterne er positive
Ifølge Jacob Jensen kan opgaven måske varetages af private aktører fremover. Det er dog ikke et ultimativt krav fra Venstre, som først og fremmest ønsker at gøre systemet mere smidigt.

- Det er en standardopgave, det er regler, der er kendte. Så hvis én kommune giver en tilladelse, så burde den tilladelse i princippet gælde for de 97 andre kommuner selvfølgelig med skyldig hensyn til de lokalplaner, der måtte ligge, siger Jacob Jensen til avisen.

Venstre ønsker at medtage forslaget i den vækstpakke, regeringen i øjeblikket barsler med, og Socialdemokraternes erhvervsordfører Benny Engelbrecht stiller sig umiddelbart positiv.

- Vi kan godt se, der er et potentiale for at lave forbedringer på byggesagsområdet, og det vil vi godt undersøge nærmere, siger han og tilføjer, at en ”best practice”-tilgang kunne blive en mulig løsning.

Hvordan kan byggesagsbehandlingen gøres lettere at håndtere for byggeriets parter? Skriv dine forslag i kommentarfeltet herunder eller tip redaktionen på mail.

Artiklen er en del af temaet Byggepolitisk strategi.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095