23948sdkhjf

Perstrup vinder elemententreprise

Det innovative SL-dæk er valgt som bærende etageadskillelse til byggeriet af det 10.000 m² store Innovest-projekt.
Når opførelsen af den 10.000 m² store udviklingspark Innovest starter i marts, bliver det med det såkaldte SL-dæk som den bærende etageadskillelse. Elementproducenterne ØSB og Perstrup vandt i samarbejde elemententreprisen baseret på en løsning med det nye betondæk, der er udviklet af den danske virksomhed Abeo.

Innovest skal være domicil for Ringkøbing-Skjern Forsyning, men kommer også til at fungere som innovationscenter med faciliteter til både uddannelse og iværksætteri. Bygningen er tegnet af Årstiderne Arkitekter, der har hentet en del af sin inspiration lige uden for døren, fra Skjern Å’s svungne forløb. Derfor et huset tegnet som en stor cirkel og med en grøn rampe op til taget, som viderefører engområderne helt ind i bygningen. Netop den cirkulære formgivning var en af flere årsager til, at valget af betondæk faldt på SL-dækket.

- SL-dækket er verdens første præfabrikerede dækelement, som kan produceres med afrundede ender og sider. Det giver store fordele og betyder blandt andet, at man på Innovest sparer en masse tilpasningsarbejde samt in situ-støbning, siger adm. direktør i Perstrup, Karsten Sandal.

Udover de i alt 10.252 m² SL-dæk skal Perstrup og ØSB også levere 3.092 m² vægelementer, 2.051 m² facadeelementer, 445 søjler, 99 forspændte bjælker samt en række specialelementer. Byggeriet vil efter planen stå fuldt indflytningsklar i februar 2015.

I denne måned skal Perstrup også levere SL-dæk til et andet projekt. Det drejer sig om en ny undervisningsbygning til Gl. Hellerup Gymnasium, der er tegnet af arkitektfirmaet BIG. I dette projekt er der også indarbejdet en række nye løsninger, der foruden afrundede dæk og indstøbt randarmering tæller indbyggede vekselbjælker og såkaldte bladsamlinger, som i visse tilfælde gør det muligt at undvære bjælker.

- SL-dækket er udviklet, således at man i et industrielt præfabrikeret dækelement kan få næsten den samme grad af fleksibilitet, som man traditionelt har skullet bruge in situ- eller filigran-løsninger for at opnå. Vi mener, at fremtiden ligger i at flytte processer fra byggepladsen ind på fabrikken, da det reducerer byggeomkostningerne, siger administrerende direktør Hans Terney Rasmussen fra Abeo.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109