23948sdkhjf

Nye og enklere krav til projektweb

Det er blevet endnu lettere at leve op til bygherrekravet Projektweb, efter at Projektwebkonsortiet (PWK) først i oktober har fremlagt en gennemrevideret version 2 af bygherrekravet...
En række af de lavere prioriterede krav er skåret væk, så kun de allervigtigste er tilbage. De enkelte parters roller og ansvar er præciserede og tydeliggjort. Vejledningen er gjort mere overskuelig. Og de praktiske hjælpeanvisninger er blevet udbygget med "paradigmer" for bygherrens modulvalg og for sagsspecifikke fravigelser.

"Det hele skulle gerne være blevet lettere at gå til", siger projektleder Andreas Foldager, CEG.

Dynamiske krav lagt på is

Som led i revisionen er kravene til projektweb blevet skrevet over "på papir" på linie med de øvrige bygherrekrav. PWK har dermed i første omgang opgivet den dynamiske kravstillelse, der blev muliggjort ved at kravene var lagt ind i en database, hvor parterne selv - via nogle enkle valg i en simpel brugerflade - krydsede sig frem til de krav, den pågældende part skulle leve op til i den aktuelle byggesag.

I stedet er den skrevne vejledning partsopdelt, så de enkelte parter nemt finder frem til de krav, som de skal opfylde - men samtidig får overblik over hvilke krav, der stilles til de øvrige parter.

Beslutningen skyldes hensynet til et fælles format for de kommende bygherrekrav:

"Vi har ikke kunnet få klart svar på, om vores dynamiske model vil være forenelig med et kommende fællesformat. Derfor har vi set os nødsaget til at skrive kravene over på papir, selv om konsekvensen bliver et mere statisk regelsæt. Man kan jo ikke både blæse og have mel i munden. Men vi har da ikke opgivet tanken, og vi er parate til at genoplive den dynamiske model, hvis vi får mulighed for det", siger Andreas Foldager.

Første erfaringer

Revisionen er sket med baggrund i erfaringerne fra udbud og projektering af det første pilotprojekt, hvor kravsættet afprøves i forbindelse med en byggesag for Forsvarets Bygningstjeneste. Sideløbende har konsortiet også afprøvet kravene på byggesager hos NCC, og de samlede erfaringer er bygget ind i den reviderede version 2.

Andreas Foldager vil ikke afvise, at der også kommer en version 2.5, efter at kravene i den kommende tid skal afprøves på entreprenørerne ved pilotprojektet hos FSB:

"Vi er meget spændte på at se, i hvilken udstrækning de udførende kan få glæde af projektwebben med de krav, vi har stillet", siger Andreas Foldager. Kravene vil bl.a. muliggøre, at entreprenørerne kan printe A3 tegninger ud fra projektwebben direkte på byggepladsen.

De reviderede Projektweb-krav skal nu afprøves ved en ny byggesag hos Forsvarets Bygningstjeneste.

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062