23948sdkhjf

Fremtidens arkitekter vælger nye veje

Fremtidens arkitekt skal udfylde en ny rolle og medvirke til udvikling af ny industriel arkitektur i byggeindustrien...
”Dansk byggeri står i disse år overfor nogle afgørende udfordringer i forhold til det nationale og globale marked. Udfordringerne er i særlig grad aktuelle set i lyset af, at dansk byggeri udgør den største post i dansk økonomi, men ikke har formået at øge produktiviteten og indtjeningen i tilstrækkelig grad gennem de sidste mange år” udtaler Kent Martinussen, adm. direktør i DAC.

Han fortsætter: ”byggeriets udfordringer kan ikke løses over night, men ved at målrette en indsats for de studerende og de udviklingsdrivende virksomheder i branchen har vi et sundt udgangspunkt.”

Succes for studieforløb

Projektet EVOLUTION er erhvervsrettet studieforløb målrettet bachelorstuderende på Arkitektskolen Aarhus og Kunstakademiets Arkitektskole.

Målet er, at de studerende skal indgå i et projektophold på minimum 3 måneder hos en industriel virksomhed eller tegnestue og være med til at udforme ny industriel arkitektur til gavn for virksomhederne og den studerendes karriereforløb.

Tilmelding til projektet har allerede vist sig at være en succes hos den første årgang studerende, der vælger det nye studieforløb til fordel for de traditionelle studieforløb.

Fra tradition til innovation

Hvis dansk arkitektur og byggeri skal gøre sig gældende i den globale konkurrence, er det nødvendigt, at branchen gør en fælles indsats for at gentænke de traditionelle produktionsformer og roller i byggebranchen, så branchen i fremtiden kan søge nye industrielle veje.

Det er den proces EVOLUTION skal være med til at fremme. ”Tanken om industrialisering er ikke ny, men debatten er alt for ofte endt i en diskussion om ensartet samlebåndsbyggeri.

Men faktum er, at ny industrialisering netop handler om at udnytte en højteknologisk udvikling til at øge kvaliteten og sikre individuelle løsninger””, udtaler Kent Martinussen, adm. direktør i DAC.

Sats på fremtidens arkitekter

EVOLUTION er konkretiseret i et samarbejde mellem arkitektskolerne, producentvirksomheder og førende danske tegnestuer.

Det har været afgørende for Erhvervs- og Byggestyrelsen, at projektet giver de unge arkitekter mulighed for at indgå i et konkret udviklingsarbejde i samarbejde med erfarne arkitekter og byggevareproducenter.

”Det er vigtigt, at også producentvirksomhederne ser, at der er noget at vinde ved at få den designmæssige vinkel styrket i deres produktion” udtaler Ib Steen Olsen, Kontorchef i Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Kilde: DAC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125