23948sdkhjf

EU vedtager udbudsdirektiv

EU’s ministerråd har netop vedtaget det nye udbudsdirektiv, som kommer til at danne grundlag for en dansk udbudslov.
Direktivet åbner for flere nye muligheder, blandt andet for at justere i eksisterende kontrakter, bedre mulighed for dialog mellem ordregiver og leverandør samt øget brug af elektroniske udbud. Myndighederne får også mulighed for at stille krav om miljømærker i deres udbud.

Det oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Regeringen ønsker at fremlægge et forslag til en dansk udbudslov i næste Folketingssamling og har derfor nedsat et Udbudslovsudvalg. Udvalget har til opgave at udarbejde ”en dansk udbudslov, der skal sikre større klarhed og fleksibilitet for virksomheder og ordregivere, herunder i forhold til nye udbudsformer.”

- Det nye direktiv vil udgøre fundamentet for den danske udbudslov. Reglerne er meget indviklede, men vores ambition er alligevel at lave en lov, som gør det lidt nemmere at gennemføre og deltage i udbud i Danmark, siger formand for Udbudslovsudvalget og vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Kristensen.

Hun fortsætter:

- Hvert år køber det offentlige ind for omkring 300 milliarder kroner. Vi ved, der er et stort potentiale for at skabe mere konkurrence om de offentlige opgaver, og vi ved, at mere konkurrence kan give store gevinster i form af besparelser, bedre kvalitet og mere nytænkning. En dansk udbudslov skal gøre det nemmere at høste de gevinster.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.219