23948sdkhjf

STB Byg: Uddannelse er en del af firmakulturen

Entreprenørvirksomheden rundede 100 udlærte lærlinge i 2013 og har netop budt fem nye praktikanter fra de videregående uddannelser velkommen på byggepladserne.
Hos STB Byg A/S i Vejle er social ansvarlighed en grundlæggende og helt naturlig del af kulturen i firmaet.

Virksomheden rundede før årsskiftet en markant milepæl, da lærling nummer 100 blev udlært, og i sidste uge blev fem nye praktikanter fra de videregående uddannelser budt velkommen på byggepladserne. De er startet op på et skræddersyet praktikforløb hos STB Byg som led i deres uddannelser til henholdsvis bygningskonstruktør og byggetekniker.

- Vi tilbyder de unge et struktureret og professionelt forløb, hvor vi ikke bare udbygger deres faglige kunnen, men også forsøger at udfordre dem med ansvar og frihedsgrader. Det hele sker i et tæt samarbejde og med respekt for den enkelte, fortæller administrerende direktør Jens Winther.

STB Byg opretter hvert år praktikpladser til elever fra de videregående uddannelser – både på byggepladserne og i administrationen.

- Vores succes afhænger jo også af, at vi hele tiden har mulighed for at rekruttere veluddannede og dygtige folk, og så er det vel rimeligt nok, at vi selv giver en hånd med, påpeger Jens Winther. Han vurderer, at en del af den tid de bruger på at oplære praktikanterne kommer retur i form af reel aflastning af medarbejderne i den sidste del af praktikperioden.

Byggepraktikanterne deltager blandt andet i indsamling og ajourføring af kvalitetssikringsdokumenter, udfærdigelse af kvalitetssikringsmateriale, daglige tilsyn af de enkelte entrepriser på pladsen, fastlæggelse af projekters omfang, opmåling og beregning af tilbud. Praktikanterne deltager ligeledes i byggemøder, sikkerhedsmøder og diverse ad-hoc møder. Udgangspunktet er at praktikanterne skal tilbydes et professionelt forløb, hvor fagligheden udbygges i såvel bredden som dybden.

De fem nye praktikanter: Flemming Svinth Johansen (byggetekniker) er startet i tømrerafdelingen, Tom Henrik Guld (byggetekniker) er tilknyttet byggepladsen ved Varde Rådhus, Kasper Hauge Hansen (bygningskonstruktør) er tilknyttet byggepladsen Dokk1 på Aarhus Havn, Claus Kudsk Jørgensen (bygningskonstruktør) er tilknyttet byggepladsen ved psykiatrisk sygehus i Aabenraa – fase 2 samt Daniel Rohde (bygningskonstruktør), der er tilknyttet byggepladsen ved psykiatrisk sygehus i Aabenraa.

STB Byg er stiftet i 1956 og har siden udviklet sig fra et traditionelt tømrerfirma til en velkonsolideret og fremsynet entreprenørvirksomhed. Virksomheden omsætter for et trecifret millionbeløb og beskæftiger ca. 100 medarbejdere, heraf omkring 60 håndværkere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126